FC Aalsmeer behaalt dubbele cijfers tegen Forza Almere

FC Aalsmeer heeft in het bekerduel met Forza Almere flink uitgehaald. De ploeg van hoofdtrainer Ted Verdonkschot won met maar liefst 0-12.

De tweedeklasser kwam uitstekend uit de startblokken en stond razendsnel op een voorsprong. Thierry van der Kooye zorgde voor de openingstreffer, waardoor FC Aalsmeer druk op de tegenstander kon blijven zetten. Nadat Arie de Vreugd met twee treffers voor een 3-0 stand zorgde, zakte het geloof van Forza Almere in de schoenen. Mike Dam en Rachid el Yaghmouri maakten nog voor rust beiden een treffer: 5-0.

In de tweede helft had FC Aalsmeer geen kind meer aan Forza Almere dat snakte naar het eindsignaal. Mike Dam maakte na rust maar liefst vier doelpunten, terwijl El Yaghmouri ook nog eens twee treffers meepikte. Aan het einde van de wedstrijd kreeg Verdonkschot daardoor de gelegenheid om een aantal talenten te laten proeven aan het eerste team, waardoor de club met een tevreden en voldaan gevoel huiswaarts keerde.

Verdonkschot vond het na afloop vooral prettig om de werklust binnen de selectie te zien. “We hebben vandaag prachtige aanvallen en goede combinaties gezien, maar tegelijkertijd was het alsof we een trainingspartijtje afwerkten”, vertelt de oefenmeester. Aankomend weekend komt de club voor de competitie in actie tegen Jong Holland. “We weten dat we dan weer aan de bak moeten, want dat is gewoon een goede ploeg.”

Tekst: Jordi Smit