Home / slideshow / FC Aalsmeer en Jesse Donker ontbinden per direct contract
Jesse Donker

FC Aalsmeer en Jesse Donker ontbinden per direct contract

Jesse Donker stopt per direct als hoofdtrainer van FC Aalsmeer. De vereniging bracht begin januari al naar buiten dat Donker na het seizoen ging vertrekken, maar dat vertrek komt na goed overleg eerder dan gedacht. Assistent-trainer Peter Freke neemt het voorlopig over.

Mede vanwege het binnenhalen van zijn UEFA A-diploma en zijn nieuwsgierigheid wat de voetballerij nog meer te bieden heeft, besloot Donker de club te verlaten. Daarbij hoopte hij met FC Aalsmeer alsnog de competitie af te maken. Donker: “Toen de KNVB naar buiten bracht dat het competitieseizoen definitief ten einde kwam, begon ik na te denken over dit seizoen. We moeten voorlopig afwachten of de Regio Cup wél doorgang kan vinden en uiteindelijk moet de vereniging ook verder richting de toekomst kijken. Aangezien ik daarvan volgend seizoen geen onderdeel uitmaak, leek het me gewoon beter om per direct te vertrekken. Op deze manier heeft FC Aalsmeer de mogelijkheid om met de mensen die aanblijven of komen een goede voorbereiding richting het nieuwe seizoen te hebben. Het bestuur van de club was het hiermee eens, waardoor we besloten om dit besluit te communiceren.”

Donker maakte een uitstekende periode mee bij FC Aalsmeer. Afgelopen seizoen deed de vereniging bovenin de tweede klasse mee, terwijl de ploeg van Donker ook dit seizoen prima opende en daarmee volop kans maakte op promotie naar de eerste klasse. Het vroegere vertrek betekent dat zijn assistent-trainer de komende periode voor de groep komt te staan, wat Donker een prima keuze vindt. “Hij maakte dit seizoen deel uit van onze staf en blijft ook na de zomer bij de club, waardoor hij de mogelijkheid heeft om met de groep vooruit te kijken. Dat lijkt me alleen maar goed.” Voor hem zelf geeft het eveneens de mogelijkheid om zich op volgend seizoen te richten. “Uiteindelijk is dit besluit voor alle partijen de beste oplossing.”

Tekst: Jordi Smit
Foto: FC Aalsmeer

Pre-order de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)