Home / slideshow / FC Aalsmeer gaat met ruime cijfers onderuit tegen Marken
Marken - FC Aalsmeer

FC Aalsmeer gaat met ruime cijfers onderuit tegen Marken

FC Aalsmeer ging zaterdagmiddag op bezoek bij Marken verrassend onderuit. De ploeg van hoofdtrainer Ted Verdonkschot kreeg een 3-0 nederlaag te verduren.

Bekijk hier alle uitslagen en de stand in Zaterdag 2A

De bezoekers begonnen uitstekend aan de eerste helft en zochten nadrukkelijk naar de openingstreffer. FC Aalsmeer maakte echter te weinig gebruik van de ruimte die het van de tegenstander kreeg. Waar de vleugelspelers voor weinig gevaar zorgde, lukte het ook telkens niet om de ruimte in de diepte te benutten. Aan de andere kant was het in de tegenaanval wel eenmaal raak. Luke de Waart zette de treffer op zijn naam: 1-0.

Het betekende dat FC Aalsmeer in de tweede helft moest komen. Het kreeg twee tot drie goede mogelijkheden om de gelijkmaker op het scorebord te zetten, maar de kansen gingen er niet in. Vervolgens was het opnieuw Marken dat vanuit de omschakeling voor een doelpunt zorgde. Ditmaal was het Arno Boes die de treffer maakte. Toen René Commandeur daarna ook nog eens voor het derde doelpunt zorgde, was het vertrouwen van FC Aalsmeer weg: 3-0.

De nederlaag zorgde bij Verdonkschot voor een teleurstelling, al probeerde hij de situatie ook in perspectief te zien. “Natuurlijk is het voor ons een zware domper, anderzijds worden we als FC Aalsmeer ook in een bepaalde hoek gedrukt. Het probleem is dat veel kopjes bij ons naar beneden gaan hangen als het verkeerd loopt. We moeten omgaan met de druk van buitenaf en proberen elke wedstrijd te winnen. In deze competitie win je simpelweg niet zomaar, dus volgende week moeten we weer aan de bak.”

Tekst: Jordi Smit
Foto: Ton van Eenennaam

Pre-order de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)