Home / slideshow / FC Aalsmeer haalt Adil Lechkar uit de eerste klasse binnen
Adil Lechkar

FC Aalsmeer haalt Adil Lechkar uit de eerste klasse binnen

Adil Lechkar maakt na de zomer deel uit van de selectie van FC Aalsmeer. De linksback maakt de overstap van Argon waarmee hij dit seizoen in de eerste klasse speelt.

De 20-jarige voetballer speelde jarenlang in de jeugdafdeling van AFC als middenvelder, toen hij een transfer maakte naar Almere City. De profclub zag in Lechkar een goede linksback en besloot hem daarom te transformeren. Het bleek hem goed te passen, want ook bij DWS en Argon kwam hij op de linksbackpositie te spelen. Dit seizoen stond hij zowel in een oefenwedstrijd als tijdens een bekerduel voor FC Aalsmeer, waarbij hij opviel.

Lechkar heeft verschillende redenen om voor FC Aalsmeer te kiezen. “Zelf woon ik in Amstelveen, waardoor ik dichterbij huis ga voetballen”, zo begint hij met opsommen. “Bovendien ken ik de hoofdtrainer van FC Aalsmeer (Ted Verdonkschot, red.) goed en weet ik wat ik aan hem heb. Ik was toe aan iets nieuws en heb het gevoel dat ik dat bij FC Aalsmeer kan vinden. Nadat ik een fijn gesprek had met de trainer, was ik overtuigd van mijn keuze.”

FC Aalsmeer strijdt nog altijd voor promotie naar de eerste klasse, maar is hier nog lang niet zeker van. Als nummer drie van de tweede klasse gaat de vereniging namelijk de nacompetitie in, waardoor het goed mogelijk is dat FC Aalsmeer het niet redt. In theorie maakt Lechkar daarom mogelijk een overstap van de eerste naar tweede klasse. “Ik denk dat de weg die FC Aalsmeer de komende jaren wil bewandelen goed bij me past. Hopelijk is dat volgend seizoen direct in de eerste klasse.”

Waar hij bij Argon een basisplaats had, moet hij dat voorlopig bij FC Aalsmeer afwachten. Lechkar kreeg echter een duidelijk verhaal van Verdonkschot te horen. “Het ligt simpelweg aan mezelf of ik in de basis terechtkom. Ik moet me op de trainingen gaan bewijzen en het goed doen als ik de kans krijg.” Zélf heeft hij het gevoel nog voldoende stappen te kunnen maken. “Vooral verdedigend kan ik nog volwassener op het veld staan. Ik ben daarnaast graag onderdeel van het traject dat FC Aalsmeer ingaat.”

Tekst: Jordi Smit
Foto: Orange Pictures