Home / slideshow / FC Aalsmeer haalt buitenkansje Thomas Bakker binnen

FC Aalsmeer haalt buitenkansje Thomas Bakker binnen

FC Aalsmeer heeft zich versterkt met Thomas Bakker. De 30-jarige verdediger doet de komende maanden tijdens trainingen al mee, waarna hij komende zomer definitief in de selectie aansluit.

Bakker begon zijn loopbaan in de jeugdafdeling bij SC Heerenveen, maar bereikte daar nooit het eerste team. Na vijf seizoenen bij HHC te hebben gespeeld, maakte hij de overstap naar Japan om bij Veertien Mie aan de slag te gaan. In het seizoen 2019/2020 keerde hij terug naar de Tweede Divisie en kwam hij twee jaar uit voor Rijnsburgse Boys. Daar besloot hij afgelopen zomer te vertrekken om tijd vrij te maken voor andere zaken in het leven.

Begin dit jaar begon het bij hem weer te kriebelen. Aangezien hij FC Aalsmeer-trainer Ted Verdonkschot nog kende uit het verleden, was het voor hem snel duidelijk dat hij naar de tweedeklasser zou verkassen. “Ik heb altijd goed contact met Ted gehouden”, vertelt Bakker. “De laatste jaren vroeg hij al meerdere malen of ik weer onder hem zou willen spelen. Aangezien ik volgend seizoen wel weer graag voor een club wilde uitkomen, begon het balletje te rollen.”

De defensieve kracht kreeg zowel in de zomer van 2021 als afgelopen winterstop de mogelijkheid om bij een divisieclub aan te sluiten, maar besloot het aanbod af te slaan. “Dit was het moment om een stapje lager te gaan voetballen. Zo is het reizen in de tweede klasse simpelweg minder, waardoor het beter te combineren is met mijn werk. De komende half jaar ga ik hier hard trainen om klaar te zijn voor het nieuwe seizoen.”

Hoewel Bakker ruim een half jaar zonder club zat, valt het aansluiten binnen de selectie mee. “Wedstrijdritme is natuurlijk iets anders, maar ik ben zélf een type dat graag sport. Bovendien heb ik rond de winterstop nog wat trainingen met Spakenburg meegedaan.” Vorige week donderdag was hij voor het eerst van de partij en was hij te spreken over het niveau van de selectie. “Het is een groep die graag wil en genoeg kwaliteiten bezit. Dat is mooi om te zien.”

De komende maanden gebruikt Bakker om aan de selectie te wennen. “Voor mij is het bovenal belangrijk dat ik weer lekker ga voetballen en plezier in het spelletje blijf houden. Met mijn leeftijd en achtergrond hoop ik natuurlijk belangrijk te kunnen zijn voor de jongere teamgenoten, maar dat zien we de komende periode wel.”

Tekst: Jordi Smit

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)