FC Aalsmeer haalt eigen niveau niet bij Zwaluwen’30

Door de tweede nederlaag op rij is FC Aalsmeer in de zaterdag eerste klasse A naar de zesde plaats gezakt. De ploeg van Cor van Garderen had op bezoek bij Zwaluwen’30 een mindere dag en ging met 2-0 onderuit.

Vooral in aanvallend opzicht brachten de Aalsmeerders in Hoorn te weinig. Er vielen slechts drie kansen te noteren, meer konden de bezoekers niet creëren. Zwaluwen’30-doelman Tim Elmers (ex-Purmersteijn) had een eenvoudige middag. De thuisploeg toonde en stuk meer inzet en wil. Dit resulteerde na 35 minuten in de 1-0, al kon FC Aalsmeer dit zichzelf ook aanrekenen. Een paar verdedigers stonden niet op te letten bij een snel genomen vrije trap, waar Mukhtar Suleiman optimaal van kon profiteren.

Na de rust probeerde FC Aalsmeer iets meer te knokken voor een goed resultaat, maar het was nog altijd niet goed genoeg. Daan van Huffel schoot een halve meter naast, wat Berry Kramer voor de theepauze ook deed. Twintig minuten voor tijd gooide Zwaluwen’30 het duel op slot. Na een goede combinatie kon Thomas Schaap ongehinderd aanleggen voor de 2-0.

Met het inbrengen van spitsen Chelton Linger en Jordy de Groot probeerde Van Garderen iets te forceren. Daarvoor was het al te laat. Alle ballen werden voor het doel gebracht, zonder dat dit serieus gevaar opleverde. Het winnen van de eerste periodetitel is hierdoor uit zicht. De Aalsmeerders staan op de zesde plaats, vier punten achter koploper AFC. De Amsterdammers komen over twee weken op bezoek.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag eerste klasse A.