FC Aalsmeer haalt op bezoek bij FC Zaandam uit

FC Aalsmeer staat na een duel spelen bovenaan in de tweede klasse. De promotiekandidaat won in de uitwedstrijd tegen FC Zaandam met 0-4.

Bekijk hier alle uitslagen en de stand in Zaterdag 2a

Al vanaf de openingsfase had FC Aalsmeer het overwicht in de wedstrijd. Het was dan ook wachten op de eerste treffer, die kwam uit een penalty. Mike Dam ging in het strafschopgebied onderuit, waarna Thierry van der Kooye voor de voorsprong zorgde. FC Aalsmeer hield het uitstekende voetbal vast en kwam vlak voor rust ook op 2-0. Axel Wendt veroverde op het middenveld de bal en bracht Van der Kooye in stelling. Hij schoot uit de draai raak.

Hoofdtrainer Ted Verdonkschot wees zijn ploeg in de rust op enkele details en zag FC Aalsmeer vlak na de theepauze op een 3-0 voorsprong komen. Deze keer was het Dam die het doelpunt op zijn naam mocht zetten. De ruime voorsprong zorgde ervoor dat FC Aalsmeer minder scherp met zijn kansen omging en vaak voor eigen succes ging, waardoor de stand lang op 3-0 bleef steken. Uiteindelijk was het Daan Vaneman die voor het slotakkoord zorgde.

“We zijn blij met de overwinning, maar zijn er nog lang niet”, stelde Verdonkschot na afloop. “Er waren namelijk teveel onderdelen waarin we andere keuzes moesten maken. Bovendien heeft onze keeper ons gered met enkele één-op-één momenten. De drie punten zijn echter binnen, waardoor we ons op volgende week kunnen richten.”

Tekst: Jordi Smit