Valies

FC Aalsmeer haalt uit tegen verdedigend EDO

FC Aalsmeer behaalde zaterdagmiddag tegen EDO een ruime overwinning. De tweedeklasser won op het eigen sportcomplex met maar liefst 6-0 van EDO.

Bekijk hier alle uitslagen en de stand in Zaterdag 2A

Het was voor de mannen van Ted Verdonkschot niet eenvoudig om het duel met EDO te spelen. De tegenstander parkeerde spreekwoordelijk de bus op het veld, waardoor FC Aalsmeer flink zijn best moest doen om door het verdedigende blok van de opponent heen te spelen. Daardoor was het spel van de thuisploeg moeizaam en moesten de toeschouwers wachten op de eerste treffer. Pas vlak voor rust kwam FC Aalsmeer op een voorsprong. Arie de Vreugd zette de treffer op zijn naam.

In de tweede helft ging FC Aalsmeer nadrukkelijk op zoek naar de tweede treffer. Die viel uit een prachtige aanval over vijf schijven. Uiteindelijk kwam de bal terecht bij Calvin Valies die met een wippertje over de keeper raakschoot: 2-0. Het doelpunt zorgde ervoor dat EDO meer op de aanval moest spelen, waardoor FC Aalsmeer de kans kreeg om tot meer mogelijkheden te komen. Via een raak geschoten strafschop van Thierry van der Kooye kwam het op een 3-0 stand, waarna Mark Ruessink voor de vierde treffer zorgde. Aan het einde van het duel maakte Van der Kooye en Valies allebei hun tweede treffer, waarmee de eindstand op 6-0 kwam te staan.

Verdonkschot was tevreden over de energie die zijn spelers in de wedstrijd legde. “We hebben deze overwinning echt als team behaald”, benadrukte hij na afloop. “Rachid el Yaghmouri begon bijvoorbeeld vanaf de bank, maar liet als invaller zijn meerwaarde zien. Het is mooi om te zien dat de jongens alles voor het team over hebben.”

Tekst: Jordi Smit