Foto: 1963 Images

FC Aalsmeer haalt voormalig Curaçaos international Hartleyson Dometilia binnen

Hartleyson Dometilia is de elfde en laatste aanwinst voor zaterdag eersteklasser FC Aalsmeer. De tweevoudig international van Curaçao begon dit seizoen bij Leonidas, maar vertrok daar na wat onenigheid. Vanwege een verhuizing naar Amsterdam was hij op zoek naar een club in de regio.

Nadat Dometilia zelf contact zocht met trainer Cor van Garderen voelde het voor hemzelf al goed. “Er was gelijk een telefonische klik. In één keer, boom.” Van Garderen verzamelde veel informatie, inclusief een paar videobeelden, en bood hem een plek aan in de selectie. “Als een club direct laat weten mij graag te willen hebben, maak ik ook snel de keuze. Vandaag (dinsdag) ga ik even langs en bespreken we de rest, maar de overschrijving is al rond.”

De 26-jarige centrale verdediger speelde voor DHC, Spartaan’20, het Belgische Zwarte Leeuw, LRC Leerdam en dit seizoen zondag Hoofdklasser Leonidas. Dat liep naar eigen zeggen niet zoals verwacht. “Afspraken die zijn gemaakt werden niet nagekomen. Dan houdt het op, ga ik lekker in het tweede voetbal en ook andere dingen doen. Vaker in het weekend werken bijvoorbeeld. En ik ging toch naar Amsterdam verhuizen.”

Veel weet Dometilia niet over zijn nieuwe club. Een beetje rondneuzen op internet, paar websites bekijken, maar meer eigenlijk niet. “Ik heb wel een beetje meegekregen dat ze ambitieus zijn. Dat vind ik belangrijk. Een club moet gezellig zijn en ambities hebben. Dat triggert mij om een extra stapje te zetten. Het lijkt mij een leuke club.”

Foto: 1963-pictures

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)