FC Aalsmeer herpakt zich op tijd om hekkensluiter Victoria opzij te zetten

FC Aalsmeer blijft goed meedraaien in het linkerrijtje van de zaterdag eerste klasse A. De ploeg van Cor van Garderen maakte tegen Victoria geen fout. Mede dankzij twee treffers van Martin Campbell werd de hekkensluiter met 3-2 verslagen.

Tijdens de rust maakte de oefenmeester van de gelegenheid gebruik om zijn spelersgroep duidelijk te maken dat er een aanzienlijk betere prestatie van ze werd verwacht. “Ik heb wel even staan schelden. Dat doe ik liever niet, maar als je een groep hebt die veel in zich heeft en er zo mee omgaat..”, verzuchtte Van Garderen zich. “Er was in de avond een bruiloft van Burak (Sitil, de aanvoerder, red.). Daar waren ze helemaal mee bezig. Wat ze gingen aantrekken. Vorige week hebben we echt goed gespeeld tegen AFC, dit was een stukje onderschatting van Victoria.”

Op dat moment stond het 1-1. Na ruim een halfuur maakte Martin Campbell een Hilversumse voorsprong – doelpunt van Hugo Oude Reimer – ongedaan. De spelers van FC Aalsmeer namen de woorden van Van Garderen ter harte. Binnen twee minuten werd er orde op zaken gesteld. Nadat een schot van Chelton Linger gepakt werd door doelman Giovanni Santangelo (ex-FC Aalsmeer, red.), schoot Giliano Eijken in de rebound alsnog de 2-1 binnen. “Het was een heel ander Aalsmeer.”

Negen minuten later lag ook de 3-1 in het doel van Victoria. Opnieuw was Campbell de doelpuntenmaker; zijn zesde van het seizoen. “Dan denk je: dat is een gelopen koers”, blikte Van Garderen terug. Toch werd het nog even spannend toen de bezoekers twintig minuten voor tijd via Roman Rahmani terugkwamen tot 3-2. Daar bleef het ook bij. “Slechte wedstrijden moet je ook kunnen winnen.”

De overwinning brengt FC Aalsmeer naar de gedeeld tweede plek. Op doelsaldo moet het wel ARC en Roda’46 voor zich dulden. “Ik vind dat we nu eens moeten proberen om vast in die top-5 te blijven. Je ziet dat iedereen van elkaar wint. Als je deze weken punten pakt, kan je blijven meedraaien.” De eerste test daarvoor is het bezoek aan nummer voorlaatst WVHEDW.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag eerste klasse A.

Foto’s Ton van Eenennaam

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)