Home / slideshow / FC Aalsmeer herstelt zich tegen Swift
Calvin Valies

FC Aalsmeer herstelt zich tegen Swift

Het team van Jesse Donker speelde dinsdagavond tegen Swift uit de zondag 3de klasse. Beide ploegen hadden punten verloren afgelopen weekend en wilden de bekerwedstrijd gebruiken om de negatieve resultaten te vergeten.

Ondanks het verlies liep Bart Woldberg wel met trots van het veld. De wedstrijd leek beslist in de tweede helft, maar Swift maakte het spannend tot het eind. Aalsmeer had veel de bal en dat vond de trainer van de Amsterdammers helemaal niet erg. “Afgelopen zondag moesten wij het spel bepalen en daar hebben we soms nog wat moeite mee. Vanavond konden we meer reactievoetbal spelen en dat ligt ons iets beter,” vertelt Woldberg. Aalsmeer mocht de wedstrijd bepalen en was ook de betere partij. De ploeg van Donker kwam dan ook in de 20ste minuut op 1-0 via Calvin Valies. Swift hield de hoofden niet omlaag en wist dat het niet gelijk gedaan was. Dat betaalde zich uit in kansen. Swift creëerde 3 à 4 goede kansen, maar beloonde zichzelf niet op een doelpunt. Met een voorsprong aan de thee, maar Donker ging nog een spannende tweede helft tegemoet.

Na de thee kwam Aalsmeer op een 2-0 voorsprong via Mike Dam. De wedstrijd leek gespeeld, maar daar bracht Jens Kimmel verandering in. Swift deed snel iets terug en had nog aardig wat tijd om op gelijke hoogte te komen. Na de hele tijd reactievoetbal te spelen ging Swift meer de aanval zoeken, maar een goal bleef uit. De keeper van Aalsmeer stond goed te keepen en hield er een paar belangrijke schoten uit. Op het eind zocht Swift nog meer de aanval en speelde de bal snel naar voren, maar ook in de extra tijd lukte het de Amsterdammers niet om te scoren. 

FC Aalsmeer

Swift verloor voor nu zijn laatste wedstrijd, maar de trainer gaat des ondanks het verlies wel positief de break in. “Het is vervelend dat het op deze manier moet, maar wat ik vanavond heb gezien ga ik zeker meenemen naar de nieuwe start,” aldus Woldberg. Swift had een wisselvallige competitiestart, maar de Amsterdammers hadden absoluut geen pauze nodig en zullen zichzelf nu fit moeten houden.

Donker gaat ook zijn jongens fit houden de komende tijd. Hij doet dat met een individueel trainingsschema. “Ik weet welke jongens daar meer naar zullen kijken en welke het in hun mailbox als ongelezen laten staan. Het is aan de jongens zelf hoe zij daar omgaan, maar wij weten niet hoelang het gaat duren,” vertelt de winnende trainer, die over de hele wedstrijd verder erg tevreden was. Donker vond zijn ploeg de eerste helft duidelijk de betere, maar had het de laatste helft wel moeilijk. “Swift ging meer op de aanval spelen en daar kwam aardig wat gevaar uit. Dankzij het hele team hebben wij deze overwinning toch binnen kunnen slepen. Het is fijn dat we door zijn in de beker, want die wedstrijden kunnen wij goed gebruiken om iedereen speelminuten te geven,” aldus Donker.

Tekst: Auke Kooreman

Foto’s: Ton van Eenennaam

Send this to a friend