FC Aalsmeer kan goede lijn niet doortrekken en verliest in Zaandam

FC Aalsmeer was de afgelopen bezig aan een sterke reeks. Door de zege van koploper Purmersteijn vorige week stonden de Aalsmeerders zelf op de tweede plaats. Die lijn wilden ze uiteraard doorzetten, maar dat lukte niet. Op bezoek bij FC Zaandam werd het zaterdagmiddag 3-1.

Bekijk hier alle uitslagen en de stand in Zaterdag 2a

Beide teams begonnen het duel wat afwachtend, wat er voor zorgde dat de aanwezige toeschouwers een tijdje moesten wachten op kansen. De eerste voorzichtige poging was van FC Aalsmeer, maar de kopbal vormde geen probleem voor doelman Jory Witlam. Daarnaast een kansje voor FC Zaandam met Luciano Dompig, maar ook dat was niet heel gevaarlijk. Vlak daarna had Aalsmeer op voorsprong moeten komen, maar een schot uit de tweede lijn eindigde net naast het doel. Zo ontwikkelde zich een vermakelijk duel, al duurde het wachten op de eerste goal ongeveer een half uur. Een corner van Dompig kwam voor de voeten van Franklin Kesser, die de thuisploeg op voorsprong schoot. FC Aalsmeer ging meteen op zoek naar de gelijkmaker en maakte het doelman Witlam zo nu en dan behoorlijk lastig. Toch werd het al vrij snel 2-0, toen een corner van Dompig door Eder Delgado in eigen doel werd gewerkt. Het zat FC Aalsmeer niet mee, want vlak daarna eindigde een goede kans op de aansluitingstreffer op de lat. Maar de 2-1 kwam er toch nog voor rust. Na een goede aanval kopte Mike Dam de 2-1 binnen.

Na rust mocht Aalsmeer op jacht naar de gelijkmaker en deed dat veelal via hoge ballen. De verdediging van FC Zaandam had daar weinig moeite mee. Dam was nog een keer gevaarlijk met een kopkans en een inzet van Thomas Steinhart werd met moeite gered door de doelman van Zaandam. Aalsmeer startte een slotoffensief met Jordy de Groot in de ploeg. Maar de goal viel uiteindelijk juist aan de andere kant. Toen de wedstrijd bijna voorbij was, kreeg Aalsmeer nog een vrije trap op de helft van Zaandam. Doelman Van der Wiel nam ‘m, maar de bal was al snel weer voor Zaandam. De thuisploeg hervatte het spel snel en Zino Hartgens kon de bal in het lege doel schieten: 3-1.