Home / slideshow / FC Aalsmeer klaar voor hervatting competitie: “Zolang mogelijk meedoen voor de prijzen”

FC Aalsmeer klaar voor hervatting competitie: “Zolang mogelijk meedoen voor de prijzen”

FC Aalsmeer begint aankomende zaterdagmiddag op het eigen sportcomplex aan de tweede competitiehelft. De tweedeklasser neemt het op tegen DVVA, waarmee het direct een tegenstander van formaat treft. Voor Ted Verdonkschot is het echter geen probleem. “Dan weten we gelijk waar we staan”, laat hij weten.

Na een turbulente competitiestart had FC Aalsmeer eind vorig jaar de smaak te pakken. De ploeg van Verdonkschot klom door vier overwinningen op een rij naar de derde plaats op de ranglijst en was klaar om de strijd met de HBOK en Waterwijk aan te gaan. Vervolgens besloot de overheid echter om de voetbalcompetities stil te leggen, waarna het ook voor FC Aalsmeer wekenlang afwachten was. De opluchting was logischerwijs groot toen de club te horen kreeg dat de competitie verderging.

“Het is heerlijk om weer op het trainingsveld te staan. Dat vind iedereen die ik spreek. De afgelopen weken hebben we gebruikt om een verkorte voorbereiding te hebben richting de tweede seizoenshelft en daar hebben we volop gebruik van gemaakt. Aangezien we in een zeer korte periode een reeks wedstrijden moeten afwerken, is het tegelijkertijd belangrijk om de belastbaarheid nog niet te groot te maken. Daarbij is het prettig dat we een brede selectie hebben, zodat we in staat zijn om te schuiven.”

Verdonkschot speelde met zijn team vier oefenwedstrijden waarin het wisselende resultaten neerzette. Bij de oefenmeester zorgt het echter allerminst voor paniek. “De resultaten kunnen bijvoorbeeld komen, omdat we veel wisselden tijdens de wedstrijden. Het was voor mij vooral belangrijk dat iedereen weer wedstrijdfit werd en blessurevrij kon blijven. Ik ben ervan overtuigd dat we klaar zijn voor de competitie.”

Zaterdagmiddag staat direct een belangrijke wedstrijd tegen DVVA op het programma. Een week later moet FC Aalsmeer op bezoek bij Waterwijk, waarna het thuisduel met HBOK wacht. Opgesomd staat de club dan ook een lastige periode te wachten. “Ik vind het persoonlijk niet erg. We willen zolang mogelijk meedoen voor de prijzen. Dat kan zowel het kampioenschap als een periodetitel zijn. In de komende drie weken hebben we de mogelijkheid om te zien waar we staan.”

FC Aalsmeer zat eveneens nog altijd in de beker, maar de KNVB besloot deze vanwege het drukke programma te schrappen. Het betekent dat de vereniging zich volledig op de competitie kan focussen. “We hebben als team nog twee mogelijkheden om een prijs te pakken. Als FC Aalsmeer zijn we tegelijkertijd met een project van meerdere jaren bezig.”

Tekst: Jordi Smit
Foto: Ton van Eenennaam

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)