Teleurstellend gelijkspel FC Aalsmeer

FC Aalsmeer komt niet verder dan gelijkspel tegen Oudewater

Opnieuw weet FC Aalsmeer niet te winnen in een thuisduel. Waar de ambities buiten het veld de oren uitspuiten, wil het binnen de lijnen voor Verdonkschot cs. nog niet vlotten. Zaterdagmiddag werd teleurstellend gelijkgespeeld tegen het eveneens laagstaande FC Oudewater: 1-1.

Door het gelijke spel blijven beide clubs in evenwicht qua punten, doelsaldo én niet ver verwijderd van de gevarenzone. Eén punt werden er twee, een verdubbeling, maar meer positiefs was er zaterdagmiddag voor zowel FC Aalmseer en FC Oudewater niet uit het vlakke onderlinge duel te halen.

Het begin van vooral de uitploeg was nog veelbelovend, na drie minuten 0-1, met wat fijne dribbels van de begaafde buitenspelers. Dat was het dan ook wel. Aalsmeer liep vooral achter de feiten aan. Trainer Verdonkschot dirigeerde zijn elftal naar voren. Het was wachten tot Aalsmeer zou gaan scoren. Toen dat na 45 minuten spelen nog niet gelukt was, wisselde Verdonkschot ook aanvallend. Na ruim 60 minuten voetbal wist Gilliano Eijken de gelijkmaker, uit een voorzet van Jelle Lissenburg, binnen de werken: 1-1.

Het bleef in Aalsmeer 1-1 en die teleurstelling was duidelijk voel- en merkbaar.

Voorzet Jelle Lissenburg, Gilliano Eijken maakt de 1-1.

Op 10 september wist Aalsmeer voor het laatst te winnen, dat was nog in de KNVB Beker. De verzachtende omstandigheid is dat het kampt met nog altijd te veel geblesseerde spelers. De achterstand op koploper ESTO, dat fier aan de leiding gaat met 9 uit 3, moet niet verder oplopen. Daartoe zal Aalsmeer komende week moeten winnen tegen Kagia, dat nog geen enkel punt wist te behalen.

Klik hier voor alle uitslagen, stand en programma in de zaterdag tweede klassse D

Verslag: Harold van Ineveld

Foto’s: Ton van Eenennaam

 

 

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)