FC Aalsmeer komt tegen Teylingen niet verder dan gelijkspel

FC Aalsmeer is zaterdagmiddag niet in staat gebleken om de eerste wedstrijd in de beker winnend af te sluiten. De ploeg van trainer Jesse Donker kwam in de laatste minuten op een 2-1 achterstand, maar wist in de blessuretijd alsnog de gelijkmaker te forceren.

De kampioenkandidaat in de tweede klasse zaterdag A begon uitstekend aan het duel. FC Aalsmeer was in de eerste helft beduidend beter dan de tegenstander en had de controle over de wedstrijd. De 0-1 voorsprong kwam dan ook niet uit de lucht vallen. Na een uitstekende aanval van Aalsmeer werd de bal ingespeeld richting de centrumspits. Hij legde de bal terug, waarna een schot uit de tweede lijn op doel ging. De keeper van Teylingen hield de bal nog tegen, maar hij kon niet voorkomen dat Thomas Steinhart uit de rebound alsnog de openingstreffer binnenschoot. Aalsmeer kreeg aan het einde van de eerste helft kansen om de voorsprong te verruimen, maar het doelpunt viel uiteindelijk niet.

Opvallend genoeg waren in de tweede helft de rollen omgedraaid. Teylingen kwam sterk uit de kleedkamer en wist er een vechtwedstrijd van te maken. Aalsmeer, dat het normaliter moet hebben van goed combinatievoetbal, kon maar moeilijk met de hardheid van de gastheer omgaan en werd steeds verder achteruit gedwongen. Daardoor raakte Aalsmeer steeds meer uit de wedstrijd en kwam Teylingen dichter bij het doel van de tegenstander. Na een klein uur spelen viel de gelijkmaker. Aalsmeer leidde vervelend balverlies en stond met teveel mensen voor de bal. Daardoor lag er zoveel ruimte dat Teylingen eenvoudig kon afmaken: 1-1.

Het was een flinke teleurstelling voor Aalsmeer, dat de wedstrijd door zijn handen zag doorglippen. In de laatste minuten zakte de moed bij Aalsmeer ongetwijfeld nog meer in zijn schoenen, want Teylingen kwam in de eindfase op een 2-1 voorsprong. De doelman van Aalsmeer dook bij een voorzet vanaf de zijkant onder de bal door, waarna Teylingen kon scoren. De vraag was of de bal wel over de doellijn was gegaan, maar de scheidsrechter wees resoluut naar de middenlijn: 2-1. Het bleek daarmee op een verlies voor Aalsmeer uit te draaien, maar niets was minder waar. Een uitstekende steekpass bereikte in de blessuretijd Calvin Koster die met een fraaie lob alsnog de gelijkmaker erin schoot.

Ondanks het gelijkspel dat Aalsmeer uit het vuur sleepte, was Donker na afloop teleurgesteld. “Enerzijds is het fijn dat we aan deze punten kunnen werken, maar anderzijds wil je ook resultaat halen in de beker. Dat is simpelweg goed voor het moraal van het team. Wat dat betreft is deze uitslag een teleurstelling en voelden de jongens het als een verlies. We weten waartoe we in staat zijn, maar ook dat er nog wat werk te verzetten is. Het positieve is dat we langzaam stappen vooruit zetten.”

Tekst: Jordi Smit