Jong Holland - FC Aalsmeer

FC Aalsmeer lijdt tegen Jong Holland tweede nederlaag in een week

FC Aalsmeer is voor de tweede keer in een week tijd tegen een nederlaag aangelopen. Waar het doordeweeks nog met 1-0 van Waterwijk verloor, ging het zaterdag met 2-0 onderuit tegen Jong Holland.

De ploeg van Ted Verdonkschot ging in het uitduel positief van start. Het ging op zoek naar de openingstreffer, maar die wist FC Aalsmeer niet te maken. Aan de andere kant van het veld was het nog voor rust raak. Na balverlies op het middenveld was Jong Holland er razendsnel uit en kon FC Aalsmeer niet meer voorkomen dat de 1-0 op het scorebord kwam te staan.

In de tweede helft moesten de bezoekers wat forceren, waardoor ze steeds meer risico gingen nemen op de helft van de tegenstander. Jong Holland bleef echter goed georganiseerd staan en hield oog voor een snelle tegenaanval die er aan het einde van de wedstrijd kwam. Het resulteerde in een 2-0 eindstand.

“Het is een terugkerend probleem bij ons”, merkte Verdonkschot na het duel op. “Als we voorstaan spelen we geweldig voetbal. Een achterstand zorgt bij ons echter voor kopjes die naar beneden gaan hangen. We moeten juist dán geloof blijven houden in een goed resultaat en mentaliteit tonen.”