Home / Algemeen / FC Aalsmeer loopt na discutabele tegengoal rood aan

FC Aalsmeer loopt na discutabele tegengoal rood aan

“Dit is een scheidsrechter die niet een wedstrijd onder controle kan houden, dus onmachtig. Te gek voor woorden.” Dat was wat Aalsmeer-trainer Cor van Garderen na afloop van de met 2-1 verloren wedstrijd bij ARC zei tegen scheidsrechter Anne Greveling. Een discutabel moment leidde de nederlaag in en Van Garderen kreeg zelfs rood.

Allereerst even terug naar de 72ste minuut. Met een 0-1 voorsprong op zak leek FC Aalsmeer drie belangrijke punten te kunnen bijschrijven. Omdat Van Garderen zag dat ARC veelal uit dode spelmomenten gevaar probeerde te stichten en zijn spelers lengte tekort kwamen, greep de oefenmeester in door de niet-geheel fitte Burak Sitil te brengen voordat er een corner genomen werd. “De grensrechter piept met zijn vlaggetje, controleert Burak op zijn slidingsbroekje en opeens laat de scheidsrechter de corner nemen. Volgens hem duurde het wisselen te lang. Maar daarvoor moet hij bij zijn assistent zijn, niet bij ons. Zo bespottelijk.”

Uitgerekend uit die hoekschop kopte Derek Prins de 1-1 binnen. FC Aalsmeer was van slag, vooral omdat de wedstrijd – mede door arbitraire beslissingen – volledig kantelde. “We speelden vol in de duels, de eerste helft deden de jongens dat geweldig. Maar wij kregen daarna gele kaarten voor kleine overtredingen die bij ARC niet bestraft werden. Daardoor sloeg de vlam in de pan”, blikte Van Garderen terug. Dat resulteerde ook in een rode prent voor Sander Aznar Martinez, na een stevige tackle (“maar wel op de bal”) op Jeroen Borsboom.

Op dat moment keken de bezoekers al tegen een achterstand aan. Opnieuw werden ze geklopt bij een corner. Nadat Prins met zijn kopbal het aluminium trof, knalde hij alsnog de 2-1 tegen de touwen. Dat was allemaal niet gebeurd als de Aalsmeerders in het uur de wedstrijd hadden beslist. Na een goede openingstreffer van Junior Tiller kregen achtereenvolgens Calvin Koster, Jordy de Groot en Martin Campbell kansen op een grotere voorsprong. “We waren echt goed, er was eigenlijk niks aan de hand. Maar het ging mis na die corner.”

Door de nederlaag zakte FC Aalsmeer naar de elfde plek. De ploeg van Van Garderen staat nog één punt boven de nacompetitiestreep. Volgende week gaat de gehavende selectie (“we hebben veel gele kaarten opgelopen, daar word ik niet vrolijk van”) op bezoek bij titelkandidaat DHSC.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag eerste klasse A.

Foto’s Ton van Eenennaam

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)