Home / Algemeen / FC Aalsmeer maakt geen fout bij hekkensluiter FC Breukelen

FC Aalsmeer maakt geen fout bij hekkensluiter FC Breukelen

Met tien punten uit de eerste vijf wedstrijd bezet FC Aalsmeer knap de tweede plek in de eerste klasse A. Op bezoek bij hekkensluiter FC Breukelen boekte de ploeg van Cor van Garderen een fraaie 0-3 zege.

In het eerste halfuur haalden de Aalsmeerders een hoog niveau, net als een week geleden tegen Zuidvogels. Daarin bleef Aalsmeer steken op een gelijkspel (1-1), in Breukelen kon wel het verschil maken. Junior Tiller opende de score, vlak voor rust deed Calvin Koster hier op aangeven van Giliano Eijken een schepje bovenop met de 0-2. “Dat is een fijn moment om de tegenstander een knak te geven”, blikte Van Garderen terug.

FC Aalsmeer had alle touwtjes in handen en gaf de controle over de wedstrijd niet meer weg. Een kwartier voor tijd beloonde Eijken dit overwicht door een strafschop te benutten. Bij afwezigheid van aanvoerder Burak Sitil (vrijgezellenweekend) eiste de aanvaller deze penalty zelf op. Daar zat iets achter, verklaarde Van Garderen. “Donderdag waren we een beetje aan het lollen op de training. Toen schoot hij, zonder keeper in het doel, naast.” Nu was Eijken wel trefzeker: 0-3.

De oefenmeester loofde de van SDZ overgekomen vleugelaanvaller. “Hij is op dit moment echt in goede vorm. En dan mogen we (Martin) Campbelltje en Sergae Kogeldans niet vergeten”, klonk hij positief. “Ik hoop dat we dit volhouden. We hebben een hele jonge ploeg en voetballend ben ik trots op het elftal.”

Volgende week krijgen de Aalsmeerders, die koploper AFC (één punt voorsprong) op de hielen zitten, nummer drie Huizen op bezoek. Een heuse topper tegen de club die in twee jaar tijd vanuit de Derde Divisie naar de eerste klasse kelderde. “Huizen is een gerenommeerde naam in het zaterdagvoetbal. Nu ga ik met een goed gevoel naar die wedstrijd toe.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag eerste klasse A.

Foto’s Ton van Eenennaam