Home / Algemeen / FC Aalsmeer maatje te groot voor OSV

FC Aalsmeer maatje te groot voor OSV

Op de 4-2 winst voor FC Aalsmeer op bezoek bij OSV viel weinig af te dingen. De ploeg van coach Ted Verdonkschot was namelijk simpelweg de sterkste, zowel fysiek als qua voetballend vermogen. Bovendien was er op de effectiviteit van de Aalsmeerders niets aan te merken, terwijl OSV het juist op dat punt liet afweten. OSV-trainer Maurice Renger, die aanvaller Joey Noordenbos wegens vakantie moest missen, kon zich na afloop wel in die waarneming vinden. “Daar komt bij dat Aalsmeer profiteerde van de ruimtes die wij vooral in de eerste helft weggaven.”

De openingstreffer was na een klein kwartier de eerste van de mogelijkheden waar FC Aalsmeer wel raad mee wist. De keurig vrijgespeelde Calvin Valies deed exact het juiste, toen hij op maat aflegde op de er nog beter voorstaande Thierry van der Kooye (0-1). Tekenend voor het wedstrijdbeeld was dat nog geen minuut later OSV-spits Nicky Roele een vrije kopkans niet wist te benutten. Ondanks dat FC Aalsmeer feitelijk over het gehele veld het initiatief had, oogde Verdonkschot op de bank er nog lang niet gerust op. “Er was te weinig rust aan de bal. Veel te snel werd de weg naar de goal gezocht, met verkeerde keuzes tot gevolg.”  

Een minuut voor het rustsignaal bracht opnieuw Thierry van der Kooye de stand op 0-2, maar ook dat bracht nog geen zekerheid. Want OSV had op dit cruciale moment in de wedstrijd nu wel het antwoord paraat, dankzij Scotty Coolen die bij een vrije schop in de rebound alert en doeltreffend reageerde (1-2). Ted Verdonkschot zag zijn onrust als het ware bevestigd: “Van 2-0 naar 2-1, een flinke tik zo kort voor de rust. Dat mag nooit gebeuren.”

Na de hervatting bleek dat OSV moed had geput uit de aansluitingstreffer. De wedstrijd kantelde weliswaar niet helemaal, maar van dominantie van FC Aalsmeer was niet langer sprake. Het enige wat uitbleef voor OSV was het creëren van doelrijpe kansen. Met nog twintig minuten op de klok sloegen de Aalsmeerders opeens toch weer toe, vanuit een pijlsnelle overname op het middenveld gevolgd door een dito pass naar de sprintende Calvin Valies. In zijn eentje kon doelman Loek Jacobs de 1-3 niet meer verhinderen. De strijd leef hiermee definitief beslecht in het voordeel van FC Aalsmeer, al had Thimo de Jager OSV nog weer kunnen laten aansluiten als hij zijn grote schietkans tussen de palen in plaats van net naast had gericht. Kort voor tijd bekroonde invaller Rachid el Yaghmouri een fraaie aanval met de vierde treffer voor de bezoekers. Het slotakkoord, puur voor de statistiek, was voor de eveneens ingevallen Adil Jamal met de tweede treffer voor FC Aalsmeer.

Lees verder na de foto

De overwinning was broodnodig voor FC Aalsmeer. “Het verslaan van een degelijke ploeg als OSV laat zien dat wij nu op de goede weg zijn,” concludeerde Ted Verdonkschot na afloop. Tegelijk zocht hij naar een verklaring voor de ronduit teleurstellende seizoensstart: “Ik ben blij dat Mike Dam en Diederick Hoogerwaard weer terug zijn van blessures, want hun afwezigheid woog zwaar.” 

Sowieso heeft de zelf op topamateurniveau gelouterde trainer een fors aantal spelers die op hoger niveau acteerden in zijn selectie, zoals Axel Wendt, Arie de Vreugd en Thierry van der Kooye. “Met deze groep moeten wij natuurlijk meedoen om de bovenste plaatsen, dat blijft onveranderd het doel. En wat mijzelf betreft, ik heb het hartstikke naar mijn zin bij FC Aalsmeer is. De club heeft alles voor ons tot in de puntjes voor elkaar.”

Maurice Renger treurde ondertussen niet lang na over het verlies van zijn ploeg. “Aalsmeer bracht ons de eerste nederlaag in 2021 toe. En natuurlijk, verliezen is altijd jammer. Maar verliezen van dit Aalsmeer is geen schande. Zij gaan voor de top en hebben daar de selectie voor. Thierry van der Kooye bijvoorbeeld, zó sterk, die deed ons vandaag echt pijn. Wij zien onszelf geen kampioen worden, onze doelstelling is om bij de eerste vijf te eindigen. Onze koppositie na vier wedstrijden zei nog niet zoveel, want wij wisten dat er vanaf vandaag vier wedstrijden tegen topteams in onze klasse zouden volgen, namelijk FC Aalsmeer, ASV Arsenal, AMVJ en HBOK. Pas daarna weten we waar we staan.”

Doelpunten: 15. Thierry van der Kooye 0-1, 45. Thierry van der Kooye 0-2, 45+1. Scotty Coolen 1-2, 75. Calvin Valies 1-3, 90+1. Rachid el Yaghmouri 1-4, 90+2. Adil Jamal 2-4

Door: Jakob Kos
Foto’s door Ton van Eenennaam, bekijk hier meer foto’s van het duel.

Send this to a friend