FC Aalsmeer - FC Zaandam

FC Aalsmeer ontdoet zich pas na rust van FC Zaandam

FC Aalsmeer zette op het eigen sportcomplex FC Zaandam met ruimte cijfers opzij. De club won dankzij een uitstekende tweede helft met 4-0.

Als nummer drie van de tweede klasse was FC Aalsmeer voorafgaand aan het duel de favoriet, maar vóór rust had de ploeg van Ted Verdonkschot veel moeite om het spel te maken. Mede door het stroperige veld en het verdedigende FC Zaandam slaagde FC Aalsmeer er maar niet in om tot grote kansen te komen, waardoor beide ploegen nog doelpuntloos de tweede helft in gingen.

Vroeg na de pauze kwam FC Aalsmeer alsnog op een voorsprong te staan via Mike Dam. Waar FC Zaandam vervolgens wat ruimte weggaf, was het plotseling dichtbij de gelijkmaker. Marten Baardse kon niets anders doen dan voor FC Aalsmeer aan de noodrem te trekken, maar incasseerde daarmee wel een rode kaart.

Het zorgde ervoor dat FC Zaandam het initiatief moest nemen en dat leek de vereniging niet goed te liggen. Daardoor kon FC Aalsmeer, ondanks het spelen met tien man, nog uitlopen naar een 4-0 zege. Chris Diaz en Rachid el Yaghmouri zorgden respectievelijk voor de tweede en vierde treffer, terwijl het derde doelpunt een eigen goal was.

Met nog drie wedstrijden voor de boeg staat FC Aalsmeer negen punten voor op de nummer vier, waardoor plaatsing voor nacompetitie nagenoeg zeker is. “Voor ons was die derde plaats cruciaal, dus we zijn blij dat dit nagenoeg is gelukt”, benadrukte Verdonkschot na afloop. “Hopelijk lukt het ons de komende weken om de selectie steeds completer te krijgen, zodat we op oorlogssterkte aan het toetje van het seizoen kunnen beginnen.”