FC Aalsmeer pakt op wilskracht volle buit tegen Te Werve

“1-0 is toch genoeg?” Aalsmeer-trainer Cor van Garderen stelde de wedervraag met een kleine glimlach. De zaterdag eersteklasser won met die cijfers van laagvlieger Te Werve en was daarmee de meest gelukkige, omdat de gasten uit Rijswijk tegen tien man dichtbij een punt waren.

“Ik heb ook wel eens dat soort wedstrijden, dat je aan de verkeerde kant van de score staat en eigenlijk meer verdient. Vandaag ben ik een gelukkig mens”, vervolgt de oefenmeester. Na een kwartier openden de Aalsmeerders de score. Een lange bal van Thomas Harte belandde bij Lulinho Martins, die de 1-0 maakte. “Het voetbal was erg leuk om te zien. Omdat Te Werve niets te verliezen had, gingen zij vrij snel alles of niks spelen.”

Het zorgde ervoor dat de thuisploeg in de tweede helft flink onder druk kwam te staan. Tot overmaat van ramp moest FC Aalsmeer het laatste halfuur uitspelen met tien man nadat Harte ongelukkig tegen zijn tweede gele kaart aanliep. “In de tweede helft moesten we echt de punten binnenslepen. Te Werve ging met vier aanvallers spelen, kreeg een aantal enorme kansen op over de hele wedstrijd gezien verdienen zij eigenlijk een punt.”

Doelman Colby Harmon moest twee keer handelend optreden, rechtsback Daan van Huffel redde zijn ploeg door een bal van de doellijn te halen en in de slotseconden mikte Te Werve-invaller Joel Glover uit zeer kansrijke positie over. Door de benauwde zege herpakte de ploeg zich goed van de nederlaag vorige week tegen Xerxes/DZB. “Xerxes is een hele goede ploeg, wij misten een aantal belangrijke spelers, dus ik wist dat er niets meer in zat. Maar vandaag moet ik de complimenten maken aan mijn ploeg. Dit zijn hele belangrijke punten.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag eerste klasse A.

Foto’s Ton van Eenennaam

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)