FC Aalsmeer pakt ternauwernood een punt tegen EDO

Zo snel als de opmars van FC Aalsmeer ging, zo snel is ‘ie ook weer gestopt. Vorige week werd verloren van FC Zaandam en deze week werd ternauwernood gelijk gespeeld tegen EDO: 1-1.

Bekijk hier alle uitslagen en de stand in Zaterdag 2a

Al na een half uur kwam EDO met 10 man te staan. De scheidsrechter negeerde het vlagsignaal voor buitenspel van de assistent, waarna EDO-doelman Monne van Egmond de bal buiten de zestien met hand weg stompte. Hij kreeg daarvoor de rode kaart. En dat terwijl de aanval dus eigenlijk afgevlagd had moeten worden.

Het zorgde er vlak voor rust voor dat FC Aalsmeer eindelijk even gevaarlijk kon worden. Mike Dam draaide zich goed weg bij zijn tegenstander, maar zijn schot werd gekeerd door doelman Hofer. Ook Eder Delgado en Berry Kramer waren voor rust nog dicht bij een goal. Met een 0-0 stand zochten beide ploegen de kleedkamer op.

Na 10 minuten in de tweede helft wist EDO op voorsprong te komen. Frankie Zinhagel schudde zijn man van zich af en kon op doelman Van der Wiel af. Die kwam uit zijn doel en werkte Zinhagel naar de grond. De bal ging op de stip en Romario Aroma benutte de penalty. FC Aalsmeer deed er daarna alles aan om de punten nog te pakken, maar het spel was erg slordig. Delgado was nog een keer dicht bij met een kopbal die aan de verkeerde kant van de paal eindigde. Pas vlak voor het laatste fluitsignaal viel dan toch nog de 1-1. Dam kreeg aan de zijkant een vrije trap mee en Van Huffel knalde de bal van afstand vervolgens zeer fraai binnen.

Toch zullen ze in Aalsmeer niet tevreden zijn geweest met het punt. De ploeg is gezakt naar de zesde plaats en sluit volgende week 2019 af met een bezoek aan Marken.