fcaals
Trainer/coach Ted Verdonkschot verlengt bij FC Aalsmeer

FC Aalsmeer schiet niets op met gelijkspel tegen ASC

FC Aalsmeer en ASC (Oegstgeest) hebben al wekenlang moeite met scoren, zaterdagmiddag speelden zij hun tweede competitiewedstrijd, ieder scoorde eenmaal. Allebei de ploegen schieten niets op met het 1-1-gelijkspel. Het kampioenschap in de zaterdag 2e klasse D is in alle opzichten nog ver weg voor de formatie van trainer Verdonkschot.

FC Aalsmeer had deze zaterdagmiddag personele problemen. Gelukkig is de selectie groot genoeg om dat op te vangen. ASC begon wel veel beter aan de wedstrijd en had het meeste balbezit. FC Aalsmeer was de mindere ploeg. Het had vooral veelvuldig ‘ruzie met de bal’ in de eerste 45 minuten.

De betere kansen waren ook voor de gastheren. Aan geluk ontbrak het Aalsmeer niet in de eerste helft, maar ook ASC heeft de vorm nog duidelijk niet te pakken. Doelman Saverio Zondag wist zich te ontworstelen aan de malaise – in de eerste helft – en hielp de Aalsmeerders aan een 0-0 ruststand, waar het ook op (flinke) achterstand had kunnen staan.

De opbouw verliep stroef, stroperig. De bal rond laten gaan werd derhalve een uitdaging op zich. Dat was óók het euvel van de middag. In de pauze hamerde Verdonkschot daar nog eens op en dat leek effect te hebben. Het voetbal bleef ondermaats in het tweede helft, nog steeds té onverzorgd bij FC Aalsmeer. Wel ging er meer dreiging uit van het spel. ASC kreeg minder mogelijkheden. Daarmee leek FC Aalsmeer de wedstrijd ietsjes meer onder controle te hebben.

De voorsprong was daarom niet onverdiend. Mike Dam, doorgaans belangrijk voor doelpunten, was na een goed uur voetballen deze keer de aangever en Calvin Valies zorgde er, met een droge schuiver, voor dat Aalsmeer op het scorebord kwam: 0-1.

Aalsmeer leek vervolgens de wedstrijd over de streep te trekken. Het missen van meerdere goede kansen na de bevrijdende 0-1 voorsprong, op de 0-2, kwam Aalsmeer heel duur te staan. Waar doelman Zondag voor rust nog een hoofdrol in positieve zin speelde, leek hij dat na rust niet vol te kunnen houden. Tien minuten voor het einde kende arbiter Cynthia van Kruiselbergen ASC een vrije schop toe op een gevaarlijke plek tegen Aalsmeer. Aalsmeer had wel enige reden tot klagen. Zondag schatte vervolgens een eenvoudig schot totaal verkeerd in en zo stond het ineens weer gelijk: 1-1. Daar kwam in de resterende tijd geen verandering meer in.

Eén punt uit twee competitieduels en een uitschakeling in de beker. Aalsmeer zal zich een veel betere start hebben ingebeeld bij de voorbereiding op het seizoen. De weg is nog lang, volgende week tegen het eveneens laag staande Oudewater (Aalsmeer, 14.30 uur) moet dan de ommekeer komen.

Klik hier voor alle uitslagen, de stand en het programma voor zaterdag 8 oktober 2022.

Verslag: Harold van Ineveld