FC Aalsmeer sleept in slotfase overwinning binnen

FC Aalsmeer heeft een 0-2 overwinning geboekt op SV Zandvoort. De ploeg van hoofdtrainer Ted Verdonkschot trok het duel pas in de slotfase over de streep.

De bezoekers hadden in de eerste helft de pech dat het met wind tegen speelde, waardoor de ploeg niet balvast genoeg was om door de verdediging van de tegenstander heen te spelen. Het resulteerde erin dat FC Aalsmeer een moeizame wedstrijd afwerkte waarin het nauwelijks tot kansen kwam. Zandvoort kreeg echter ook de bal niet tegen de touwen aan, waardoor beide ploegen met 0-0 de rust in gingen.

Ook in de tweede helft had FC Aalsmeer moeite om het spel te maken. Het duel bleef daarom lange tijd doelpuntloos, maar in de slotfase lukte het de bezoekers alsnog om de overwinning te behalen. Thierry van der Kooye lanceerde tien minuten voor tijd Calvin Valies die raakschoot. Vervolgens maakte Axel Wendt uit een vrije trap nog de 0-2, waardoor FC Aalsmeer met een goed gevoel de bus instapte richting huis.

De overwinning zorgde bij Verdonkschot voor een grote opluchting. “Het is fijn dat we dit duel over de streep trekken. De afgelopen weken hebben we prima gespeeld, maar soms heb je dit soort wedstrijden er ook bij zitten. Dan is het belangrijk dat je de drie punten pakt en dat hebben we goed gedaan. We hebben gewacht op de kansen en die uiteindelijk gegrepen.”