Home / slideshow / FC Aalsmeer sleept overwinning uit het vuur
Aalsmeer-Marken

FC Aalsmeer sleept overwinning uit het vuur

FC Aalsmeer is tegen Marken met de schrik vrijgekomen. De club kwam in de tweede helft op een 1-2 achterstand, maar wist in de laatste tien minuten alsnog de overwinning over te streep te trekken.

De thuisploeg creëerde al in de openingsfase een hoop kansen, wat al snel in een voorsprong resulteerde door een doelpunt van Daan Vaneman. Het leek de opmaat naar meer, maar ondanks de vele mogelijkheden die Aalsmeer kreeg bleef de 1-0 stand op het scorebord staan. Door de gemiste kansen van Aalsmeer kreeg ook Marken wat meer vertrouwen en kwam het zelfs een keer alleen voor de keeper te staan. De mogelijkheid werd echter gemist, waardoor beide ploegen met 1-0 de rust in de ging.

Er leek in principe weinig aan de hand voor Aalsmeer, maar de club kwam in de tweede helft wél op achterstand. Tien minuten na rust maakte de van OSV overgekomen Nicky Roele de stand gelijk, waarna Marken na 75 minuten zelfs op voorsprong kwam via , de eveneens van OSV overgekomen, Mohamed el Boughlali. Aalsmeer bleef doordrukken om alsnog met de punten ervandoor te gaan. De gastheer maakte de stand gelijk via Mike Dam, waarna een minuut later de overwinning werd binnengesleept door een doelpunt van Calvin Valies.

“Ik ben zeer opgelucht dat we deze wedstrijd alsnog winnend over de streep hebben getrokken”, liet hoofdtrainer Jesse Donker na het duel weten. “De eerste wedstrijd van de competitie is simpelweg extra moeilijk om te spelen, omdat die duels extra druk met zich meebrengen. We hebben in deze wedstrijd echter prima gespeeld en voldoende kansen gecreëerd. Dan is het natuurlijk heerlijk dat we het winnend hebben afgesloten.”

Tekst: Jordi Smit
Foto: Ton van Eenennaam

Send this to a friend