FC Aalsmeer - Marken

FC Aalsmeer tankt tegen Marken vertrouwen richting nacompetitie

FC Aalsmeer heeft tegen Marken het doelsaldo nog maar eens flink opgeschroefd. Het team van Ted Verdonkschot haalde op het eigen sportcomplex flink uit: 9-1.

De thuisploeg was voorafgaand aan het duel de favoriet, maar tegen subtopper Marken leek het toch een uitdaging aan te moeten gaan. Niets was echter minder waar, want binnen een korte tijd stond FC Aalsmeer al op een voorsprong. Marten Baarse maakte de openingstreffer voor de gastheer, terwijl Stefan de Bruin en Mike Dam er 3-0 van maakten. Marken deed vervolgens nog wel wat terug via Jeffrey Schilder, maar vlak voor rust kreeg Rachid el Yaghmouri het voor elkaar om de 4-1 binnen te schieten.

Marken was in de tweede helft geknakt en gaf daarom nog slechts weinig tegenstand aan FC Aalsmeer. De laatste club ging ondertussen vrolijk door en wist via Burak Sitil de voorsprong naar 5-1 te verruimen. De bezoekers lieten het goede spel van FC Aalsmeer over zich heen komen en zagen de opponent vervolgens nog vier treffers maken. Achtereenvolgens Dam, Sitil, Dam en Calvin Valies, die van een blessure terugkwam, zetten de doelpunten op hun naam. Het kwam aan het einde van het duel een doelpunt tekort om op de dubbele cijfers terecht te komen.

De ruime overwinning gaf Verdonkschot begrijpelijkerwijs een goed gevoel voor de nacompetitie. “Het gebeurt inderdaad niet heel vaak dat we met zoveel doelpunten verschil winnen”, liet hij weten. “Iedereen was scherp voor het doel en we hebben een goed antwoord gegeven op de nederlaag tegen AMVJ (1-0, red.). Zij gaven tegelijkertijd veel ruimte weg.”