FC Aalsmeer trekt Buitenveldert-duo Martin Campbell en Sergae Kogeldans aan

Na Donny van de Pol (Swift) vertrekken ook Martin Campbell en Sergae Kogeldans komende zomer bij zaterdag tweedeklasser Buitenveldert. Het tweetal maakt de overstap naar FC Aalsmeer, waar zij de achtste en negende aanwinst voor volgend seizoen zijn.

Kogeldans had al langere tijd de gedachte om een stap omhoog te maken. “Toen Aalsmeer mij een maand geleden benaderde, leek het mij een perfect club om mij bij aan te sluiten. Een mooie club, fraai complex en een trainer die veel ervaring heeft en waarbij ik mij verder kan ontwikkelen.” Ook Campbell kreeg een goed gevoel bij trainer Cor van Garderen. “Mij is verteld dat hij spelers heel goed begeleidt.”

Campbell is dit seizoen goed voor twaalf doelpunten, een aantal dat de rechtsbuiten vorige jaargang ook haalde. “Ik ben toe aan iets nieuws. Na een goed gesprek met mijn ouders en naaste vrienden heb ik besloten om het gewoon te proberen. Waarom ook niet, een leuk avontuur. Ik weet dat het een grote uitdaging is, maar heb honderd procent vertrouwen in mijzelf. Ik hoop dat ik direct van waarde kan zijn en daar ga ik ook alles aan doen.”

Kogeldans, een 21-jarige linksback, speelde in de jeugd van Zeeburgia en kwam vervolgens terecht in Amsterdam-Zuid, waar hij na twee jaar in de A-junioren uitgroeide tot een onbetwiste basisspeler. “Ik heb hier een hele goede tijd gehad. Wilfred (den Breejen, de trainer red.) heeft mij geholpen om mijzelf te ontwikkelen tot de speler die ik nu ben.” Campbell vult gelijk aan: “Een toptijd. Ik kon mij geen betere trainer wensen.”

Dat goede vriend en teamgenoot Campbell ook de overstap maakt, speelde mee in de keuze van Kogeldans voor de nummer zeven van de zaterdag eerste klasse A. “Martin is een goede vriend van mij. Sinds kleins af aan gaan we met elkaar om. Natuurlijk hebben we het er onderling vaak over gehad. We hebben ongeveer tegelijkertijd ons ja-woord gegeven. Het leek voor ons allebei een mooie uitdaging deze stap te zetten.”

Foto: Hans van Beek | Sergae Kogeldans

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!