Home / Algemeen / FC Aalsmeer verrast met komst Chelton Linger (DCG) en voormalig Ajacied

FC Aalsmeer verrast met komst Chelton Linger (DCG) en voormalig Ajacied

Chelton Linger vertrekt na één seizoen weer bij DCG. De 29-jarige spits voetbalt na de zomer in het shirt van zaterdag eersteklasser FC Aalsmeer. Ook Anouar Ibnou Laksir komt de Aalsmeerders versterken.

“Ik ga in de buurt van Aalsmeer wonen en dan hoef ik niet zo ver te reizen naar de club”, zegt Linger. Hij volgt zijn huidige trainer Danny van der Moot, die jeugdcoördinator wordt bij de club. “En mijn goede vriend Sander Aznar Martinez speelt er. Hem ken ik al vanaf mijn vierde.”

Afgelopen zomer kwam Linger over van Zeeburgia. Met de Amsterdammers verkeert de spits momenteel in degradatiegevaar. Toch heeft hij vertrouwen in een goede afloop. “Wij zijn vaak de betere in de wedstrijd, maar belonen onszelf niet. Dat is jammer en het nadeel van een jonge groep. We hebben een super groep en ik ga de jongens echt missen. Ik vertrek in ieder geval niet omdat ik het niet naar mijn zin heb.”

De kans is groot dat FC Aalsmeer zijn laatste club wordt als actief voetballer. “Ik word 30 en verhuis richting Aalsmeer. Van nature ben ik helemaal geen clubhopper, maar de laatste jaren heb ik bij aardig wat clubs gespeeld waar ik het liefst langer had gebleven. Ik hoop nog minimaal drie seizoenen te kunnen voetballen en daarna kijk ik wel verder. Volgend jaar wil ik mijn TC3 gaan halen. Dat is weer een andere stap, maar ik heb er wel de ambitie voor.”

De andere aanwinst, Anouar Ibnou Laksir, komt over van zaterdag vierdeklasser RAP. “Ik heb heel mijn leven op hoog niveau gespeeld en dat begon weer te kriebelen”, zegt de 28-jarige middenvelder, die in de jeugdopleiding van Ajax begon en via Young Boys bij Telstar belandde.

Nadat een stage in Amerika op niets uitliep, ging Laksir aan de slag bij SDZ. Dat werd geen gelukkig huwelijk. “Eerst scheurde ik mijn rechter achillespees af en nadat de revalidatie net klaar was, ging het fout met mijn linker achillespees. Dat was een mentale tik en in emotie heb ik gezegd dat ik er klaar mee was. Ik ging lekker met vrienden in de vierde klasse voetballen, maar wil nu weer op niveau spelen.”

Foto boven: Mario Wormhoudt

Send this to a friend