Heerlijke overwinning voor FC Aalsmeer

FC Aalsmeer verslaat Alphia in topper

FC Aalsmeer heeft zaterdagmiddag aan het langste eind getrokken in de topper tegen Alphia. In eigen huis werd Alphia met 3-2 verslagen. Bij FC Aalsmeer werd tot het laatst geknutseld aan een andere speelwijze door blessures en zieken. Na een redelijk goede eerste helft en een 0-0 ruststand, kwam het duel daarna qua score flink op gang.

De tweede helft was nog geen tien minuten oud, toen Gilliano Eijken Alphia pijn deed met een bekeken bal. Hij schoot zeer beheerst binnen, 1-0. Het startsein voor een geweldige tweede helft met kansen en prachtige goals!

Eijken maakt de 1-0

Aalsmeer kreeg daarna mogelijkheden om de score te vergroten, maar wist die kansen niet te verzilveren. Uiteindelijk was het aan de andere kant wel raak: 1-1 door Aatif el Bouny. Luttele minuten later kon er opnieuw gejuicht worden: een ragfijn aangesneden bal vanuit een corner door Axel Wend werd door Luke Vakle op waarde geschat en binnengekopt: 2-1.

Wederom richtte koploper Alphia zich op en opnieuw was een cornerbal de aanleiding naar een doelpunt. Zo schoot Jake van Rijn raak en stond het weer gelijk: 2-2. Alphia zou uiteindelijk toch met lege handen vertrekken, want vlak voor tijd maakte Vahle zijn tweede deze middag; hij kwam goed voor de man na een individuele actie van ploeggenoot Adil Lechkar: 3-2. Een explosie van vreugde was hoor- en voelbaar op het goed bezette sportpark.

Vahle scoorde twee keer tegen Alphia

Trainer/coach Ted Verdonkschot reageerde erg enthousiast over het niveau van beide ploegen: “Het was een topwedstrijd; ons niveau, maar ook dat van Alphia, was echt hoog. We kozen – gedwongen – voor een iets ander systeem, onze buitenspelers waren of ziek of geblesseerd. We hebben zeker in de eerste fase iets behoudender gespeeld dan we normaliter doen. Dat was even wennen. We hebben acht wedstrijden aangevallen en kregen soms daardoor de deksel op de neus. Na de eerste fase kregen we gelukkig ook wat meer grip op het duel. Axel Wendt kreeg een grote kans, de keeper (Boas Vet) van Alphia redde geweldig. Verder was het in de kansenverhouding gelijkwaardig. Na rust heb ik geweldige doelpunten gezien, gelukkig valt de winnende deze keer aan onze kant. Het resultaat was belangrijk, we moesten bijblijven en dat is gelukt. Volgende week de derby tegen Legmeervogels in Uithoorn. Ook dat wordt weer een interessant duel.”

Wedstrijd foto’s: Ton van Eenennaam

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag tweede klasse D

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)