FC Aalsmeer - DVVA

FC Aalsmeer verslaat DVVA met ruime cijfers

FC Aalsmeer trok zaterdagmiddag de goede lijn van voor de winterstop door. Op het eigen sportcomplex lukte het de club om DVVA met 3-0 te verslaan.

DVVA miste voorafgaand aan de wedstrijd een hoop spelers, maar besloot alsnog het duel af te werken. Binnen twintig minuten keek de ploeg al tegen een 2-0 achterstand aan. Waar Mike Dam verantwoordelijk was voor de eerste treffer, slaagde Axel Wendt erin om de tussenstand te verdubbelen. Het zorgde ervoor dat DVVA nog lastig in de wedstrijd kwam en FC Aalsmeer eenvoudiger ging voetballen.

In de tweede helft probeerde DVVA de aansluitingstreffer te maken. De bezoekers kregen wel degelijk een aantal mogelijkheden om perspectief in de wedstrijd te creëren, maar de bal ging niet tegen de touwen aan. Aan de andere kant lukte het FC Aalsmeer nog eenmaal te scoren. De gastheer ging er aan de rechterkant vandoor, waarna Rachid el Yaghmouri het doelpunt op zijn naam zette.

“Vandaag misten we simpelweg teveel spelers om er een wedstrijd van te maken”, legt DVVA-trainer Lex van der Horst uit. “We hoopten de tegenstander zolang mogelijk af te stoppen maar dat mislukte al in het eerste half uur. Daarna werden we wat beter, alleen het was voor vandaag onvoldoende. Hopelijk gaat het ons volgende week beter af.”

Ted Verdonkschot kon een stuk meer tevreden zijn. “Na de vroege voorsprong kregen we voldoende kansen om verder uit te lopen”, stelde de trainer. “Dat lieten we na, waardoor we de wedstrijd onnodig spannend hielden. Het doelpunt van Rachid zorgde uiteindelijk voor rust. Het geeft ons een goed gevoel richting de komende twee wedstrijden, wanneer Waterwijk en HBOK staan te wachten.”

Bekijk hier alle uitslagen en de stand in Zaterdag 2A

Tekst: Jordi Smit
Foto: Ton van Eenennaam. Bekijk hier meer foto’s van Ton.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)