FC Aalsmeer vindt in Ted Verdonkschot nieuwe hoofdtrainer

FC Aalsmeer heeft de opvolger van Jesse Donker gepresenteerd. Ted Verdonkschot, die in zijn trainersloopbaan onder meer werkzaam was bij Rijnsburgse Boys, HHC, Quick Boys, Telstar, IJsselmeervogels en ODIN ’59, komt de club komend seizoen versterken.

De huidige oefenmeester van ODIN ’59 maakte in december bekend dat hij de derdedivisionist aan het einde van het seizoen zou verlaten. Een maand later trad FC Aalsmeer naar buiten met het nieuws dat de wegen tussen de vereniging en Donker gingen scheiden. Dit weekend bereikte de club een akkoord met Verdonkschot. “Peter Freke, assistent bij FC Aalsmeer, ken ik nog uit mijn tijd als hoofdtrainer van Rijnsburgse Boys. Hij vroeg mij om samen een bak koffie te drinken. Zo ontstonden de gesprekken tussen de club en mij. Samen met de technische commissie heeft hij me vervolgens enthousiast gemaakt, waardoor ik steeds meer zin kreeg in de uitdaging.” Hoewel Verdonkschot met zijn komst bij FC Aalsmeer een aantal niveaus omlaag gaat, is het vooral de uitdaging die bij hem de boventoon voert. “Wanneer een club een goed plan en beleid heeft, dan is het altijd mooi om daarvan deel uit te maken. Dát is bij FC Aalsmeer het geval. De club moet de komende jaren in staat zijn om naar een hoger niveau toe te groeien. Dat willen we bereiken met doorstroming van jeugdspelers, maar ook met het creëren van stabiliteit in de spelersgroep. Het is daarom niet de bedoeling dat ik al na een jaar vertrek, omdat we het plan over meerdere jaren uitrollen. Al moet het dan natuurlijk wél van beide kanten blijven klikken.”

Verdonkschot stapt bij FC Aalsmeer in een lastige competitie, aangezien de clubs al jaren kwalitatief dicht bij elkaar zitten. “Persoonlijk ken ik de competitie al redelijk vanwege EDO, dat ook in die poule uitkomt. HBOK, Zandvoort, FC Aalsmeer, AMVJ, ASV Arsenal en vroeger Purmersteijn zijn écht aan elkaar gewaagd. Daarom zullen we niet zomaar winnen, maar dat maakt de uitdaging wat mij betreft alleen maar mooier.” Het bestuur van FC Aalsmeer gaf hem in de gesprekken geen kant-en-klare doelstelling mee omtrent promotie. “We gaan rustig kijken wat komend seizoen mogelijk is. Ik kreeg vooral mee dat we rust, stabiliteit en herkenbaarheid moeten creëren. Assistenten Peter Freke en Ray Smith blijven ook komend seizoen de club trouw. Dat is belangrijk, want met elkaar kunnen we nog voldoende stappen zetten. Daarom zijn ze ook bij mij terechtgekomen: met mijn ervaring weet ik wat erbij komt kijken om hogerop te gaan.” De hoofdtrainer laat de komende periode zijn licht schijnen op de huidige spelersgroep. “We krijgen gesprekken met de technische commissie en spelersraad. Aan de hand van die gesprekken kijken we welke spelers blijven en wat mogelijk is.”

Tekst: Jordi Smit
Foto: Clubwebsite FC Aalsmeer

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)