Home / slideshow / FC Aalsmeer zet in thuisduel met FC Almere ruime zege neer
FC Aalsmeer FC Almere

FC Aalsmeer zet in thuisduel met FC Almere ruime zege neer

FC Aalsmeer won zaterdagmiddag probleemloos van FC Almere. Waar de thuisploeg met een 2-0 voorsprong de kleedkamers opzocht, ging het uiteindelijk met een 4-0 eindstand naar huis.

Hoewel de wedstrijd om 14:30 uur op het programma stond, begon het duel een half uur later. Dat had alles te maken met het feit dat de geplande scheidsrechter het coronavirus had opgelopen en de vervangende arbiter uit Zeeland moest komen. In de openingsfase waren beide ploegen zoekende, al creëerde FC Aalsmeer direct een aantal kansen via Calvin Valies en Mike Dam. Het tweetal wist echter niet raak te schieten.

Vlak daarna lukte het de gastheer alsnog om de 1-0 op het scorebord te zetten. Uit een vrije trap slaagde Axel Wendt erin om de bal achter Nordin Vermeulen te werken. FC Almere probeerde vervolgens wat terug te doen, maar bleek in de voorhoede niet bij machten om het Nick van der Wiel moeilijk te maken. FC Aalsmeer slaagde er vervolgens in om de voorsprong uit te breiden. Na een voorzet van Stefan de Bruin maakte Rachid el Yaghmouri de 2-0. In de slotfase van de eerste helft kreeg Collin Bogaard nog een kans, maar hij wist de aansluitingstreffer niet te maken.

FC Aalsmeer FC Almere

Na de theepauze veranderde het spelbeeld nauwelijks. Waar Bogaard vroeg in de tweede helft tegen het zijnet aan schoot, speelde het spel zich vooral op de helft van FC Almere af. Dam kreeg een levensgrote kans, maar schoot de bal via Vermeulen tegen de lat aan. El Yaghmouri schoot kort daarna in de korte hoek wél raak, waardoor het 3-0 stond en de wedstrijd definitief gespeeld leek te zijn.

Door de grote voorsprong ging de scherpte bij FC Aalsmeer er langzaam af wat het spel niet ten goede kwam. Desondanks kwam de thuisploeg niet in de problemen en slaagde het er nog in om de 4-0 op het scorebord te zetten. Valies schoot uit de rebound raak en zorgde er zo voor dat FC Aalsmeer een ruime zege boekte.

FC Aalsmeer FC Almere

“Ik vind dat we het vandaag goed hebben gedaan”, liet FC Aalsmeer-trainer Ted Verdonkschot na afloop weten. “We stonden in de rust op 2-0, maar hadden er meer kunnen maken. Ook in de tweede helft hebben we soms kansen laten liggen, maar ik denk dat je met een 4-0 eindstand gewoon tevreden mag zijn.”

Voor FC Almere-trainer Tjeerd Hof was de eindstand uiteraard teleurstellend. “In de eerste helft probeerden we druk naar voren te geven, maar daar slaagde we lang niet altijd in”, stelde hij. “Het zorgde voor ruimte op het middenveld waarvan zij gebruikmaakte. Na de 3-0 was het klaar.”

Bekijk hier alle uitslagen en de stand in Zaterdag 2A

Tekst: Jordi Smit
Foto: Ton van Eenennaam

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)