FC Aalsmeer

FC Aalsmeer zet Jong Holland met 5-1 opzij

FC Aalsmeer heeft een ruime overwinning geboekt op Jong Holland. De club won op het eigen complex met 5-1 van Jong Holland.

Het duel ging in de eerste helft redelijk gelijk op, al maakte FC Aalsmeer grotendeels het spel. Het resulteerde in twee mogelijkheden voor de thuisploeg die beide niet tot een doelpunt leidde. Desondanks kwam FC Aalsmeer nog op een voorsprong te staan. De bal eindigde na een schitterende aanval over drie schijven bij Calvin Valies die raakschoot: 1-0. Waar de gastheer op zoek ging naar de tweede treffer, was Jong Holland vlak voor rust nog zeer gevaarlijk. Doelman Caril Heeren hield zijn ploeg echter op voorsprong.

Na rust verruimde FC Aalsmeer al snel de stand. Hoewel Thierry van der Kooye eerst nog verzuimde om de 2-0 binnen te schieten, was het Valies die wel voor de tweede treffer zorgde. Die stand zorgde voor een breekpunt in het duel, waardoor FC Aalsmeer makkelijker aan het voetballen toekwam. Axel Wendt, Mike Dam en Rachid el Yaghmouri zorgden voor de 5-0, waarna Jong Holland vlak voor tijd nog de eretreffer maakte.

Hoofdtrainer Ted Verdonkschot deelde na afloop zijn complimenten uit aan scheidsrechter Peter de Waard. “Hij floot vandaag echt uitstekend”, merkt hij op. “Het is ondertussen mooi om te zien dat hetgeen waarop we trainen steeds beter tot uiting komt. We speelden vandaag tegen een voetballende tegenstander, waardoor we een leuke wedstrijd zagen. Dat we de drie punten binnenhalen is natuurlijk heerlijk. Met een tweede plek in de competitie kunnen we voorlopig tevreden zijn.”