Home / Algemeen / FC Abcoude biedt Petar Djenic nieuwe kans als hoofdtrainer

FC Abcoude biedt Petar Djenic nieuwe kans als hoofdtrainer

Petar Djenic volgt na dit seizoen de vertrekkende Tonnie Bras op als trainer van zondag tweedeklasser FC Abcoude. De veertigjarige oefenmeester stond tussen 2015 en 2017 twee jaar aan het roer bij VVA/Spartaan en begint in Abcoude aan zijn tweede klus als hoofdtrainer.

“Ik ben blij dat ik weer als hoofdtrainer aan de slag kan. Abcoude is voor mij een goede plek om mij te ontwikkelen en ik zie er genoeg kansen om vooruit te komen”, zegt Djenic. Hij nam zelf contact op met de club en zag ze spelen tegen NVC. “Het is een warme dorpsclub en ze hebben genoeg kwaliteiten voor de tweede klasse. Natuurlijk is het eerst afwachten wat er gaat gebeuren. Ik hoop dat ze erin blijven.”

Zijn periode bij VVA/Spartaan was geen groot succes. Met de Amsterdammers degradeerde hij uit de tweede naar de vierde klasse. Momenteel is Djenic trainer van Purmersteijn Onder-16 en assistent bij AZ Onder-19. De voormalig profvoetballer kwam tot vierhonderd wedstrijden op het hoogste niveau en heeft een verleden bij Bayern München en Rode Ster Belgrado. Djenic speelde één interland voor Joegoslavië. Bij FC Abcoude zal hij geassisteerd door Jermaine Holwijn, die als trainer van het tweede elftal aanblijft.

“Met Petar als nieuwe hoofdtrainer verwacht FC Abcoude een nieuwe impuls te geven aan de selectie en tevens de instroom van spelers uit de eigen jeugdopleiding verder te stimuleren”, luidt de verklaring van de club. “Petar is een jonge ambitieuze trainer met een realistische kijk op het spel. Daarnaast kan hij bouwen op een goede voetbalachtergrond en hierdoor heeft FC Abcoude wederom een trainer gevonden die naar verwachting spelers beter maakt.”

Foto FC Abcoude | Petar Djenic (links) met secretaris Marcel Kok

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
Send this to a friend