Home / Algemeen / FC Abcoude boekt belangrijke zege bij VVIJ in strijd tegen degradatie

FC Abcoude boekt belangrijke zege bij VVIJ in strijd tegen degradatie

In de Zondag tweede klasse B heeft FC Abcoude goede zaken gedaan in de strijd om lijfsbehoud. Op bezoek bij VVIJ stapte de formatie van Tonnie Bras van het veld met een 1-2 overwinning en daarmee met drie zeer belangrijke punten.

In een zonnig IJsselstein begon VVIJ met de overhand in het duel. Toch duurde het niet lang voordat de bezoekers tegengas gaven en de wedstrijd naar zich toe begonnen te trekken. Het kon dan ook niet uitblijven dat VVIJ, dat nergens meer om speelde, het eerste doelpunt moest incasseren. Vlak voor rust werd een voorzet van links door Abcouder Menno Bosch dan ook verwerkt tot een doelpunt: 0-1. FC Abcoude rook bloed en slechts een paar minuten later schoot Jeroen Malotaux vanuit de lucht een voorzet van rechts fraai binnen bij de eerste paal.

De 0-2 voorsprong zorgde er na de rust voor dat Abcoude wat verslapte en slordiger ging spelen. Hoewel VVIJ zoals gezegd nergens meer om speelde, bleef het wel vol gas geven en met succes: na ongeveer een kwartier in het tweede bedrijf stond de 1-2 op het bord. Ondanks het mindere spel wist Abcoude het restant van de wedstrijd toch stand te houden. Daarmee neemt het drie zeer belangrijke punten mee naar huis.

Volgende week neemt FC Abcoude het op tegen DCG in een direct duel om de nacompetitie te ontlopen. De Abcouders hebben daarbij genoeg aan een punt, maar Bras weet dat zijn ploeg het daar niet op aan kan laten komen: “Ik had gehoopt dat we er al waren. Een gelijkspel is genoeg, maar daar kun je niet om spelen. We moeten gewoon proberen te winnen.”

Met het oog op deze belangrijke wedstrijd is Bras zich bewust van de kwaliteiten van zijn ploeg, en wil het niet op een doelpuntloos gelijkspel aan laten komen. “In de nul houden zijn we niet zo goed, maar doelpunten maken wel.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag tweede klasse B.

Send this to a friend