FC Abcoude doet Sporting Martinus pijn

Sporting Martinus doet na de nederlaag tegen FC Abcoude een stapje terug op de ranglijst. In Abcoude werd zondagmiddag met 2-1 verloren. Het betekende een anticlimax van een ploeg die bijna gewend was om te winnen.

Voor de tweede keer in 2024 weet Abcoude te verrassen. Werd in Rotterdam met 1-3 afgerekend met Antibarbari, nu wist de equipe van Sven Slop het sterke Martinus op een nederlaag te trakteren. Een overwinning die er mag zijn.

Organisatie

Abcoude begon overtuigend en speelde een puike eerste helft voor eigen publiek. Coach Sven Slop zag met tevredenheid hoe de teamtaken werden uitgevoerd. ,,We speelden echt heel goed de eerste helft. We bleven vanuit de organisatie spelen, we pakten ze bij de keel wanneer het kon of zakten wat in wanneer het moest. We waren gewoon scherper.”

Waarde

Uit een inworp tekende Jerrel Joval voor de 1-0. De 2-0, door een individuele actie van Giandro Kapel was van grote schoonheid, waarin de diepe bal van Sander Snoek op waarde werd geschat.

Tegenhouden

De tweede helft was het vooral tegenhouden voor de thuisploeg. Alles werd uit de kast getrokken, maar Abcoude kon niet voorkomen dat Sam Honsdrecht de aansluitingstreffer kon maken: 2-1. Hoewel Martinus weinig echte kansen wist te creëren, was het wel een aantal keren gevaarlijk met ballen voor het doel

Na bijna tien minuten extra tijd en acht gele kaarten mochten de handen in de lucht bij thuisploeg Abcoude en zag Martinus de achterstand met koploper ZSGOWMS oplopen tot vier punten en nummer twee De Meer liep een punt uit door het gelijke spel bij SO Soest.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in zondag 2b

Foto’s: Minke Wiggerink

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!