Home / slideshow / FC Abcoude en GS Sports verlengen samenwerking: “Proberen elkaar te versterken”
Genaro Snijders

FC Abcoude en GS Sports verlengen samenwerking: “Proberen elkaar te versterken”

FC Abcoude heeft de samenwerking met GS Sports, de voetbalschool van Genaro Snijders, met drie jaar verlengd. De voormalig profvoetballer en eerste elftalspeler van de Amsterdamse vereniging blijft daarmee nauw betrokken bij het opleiden van de jeugdleden.

De samenwerking tussen FC Abcoude en Snijders begon zo’n tweeënhalf jaar geleden. “De hoofdreden om bij elkaar te komen was om elkaar op allerlei manieren te versterken”, vertelt Snijders trots. De voetballer had een verleden in de jeugdafdeling van de club. Met zijn opgedane ervaring in het profvoetbal hoopte hij in 2018 om het niveau van de jeugd verder omhoog te helpen. “Dat is goed gelukt. Zo krijgen de selectieteams extra training van mij, maar besteden we evengoed aandacht aan de breedteteams van onze club. Dat zorgt ervoor dat we niet alleen het niveau van onze grootste talenten, maar die van alle jeugdspelers naar een hoger plan tillen.” Snijders heeft zichzelf dan ook als doel gesteld dat de volledige potentie van elke speler wordt benut. “Uiteraard iedereen op zijn eigen niveau. Als een spelertje van de Onder 7-5 naar de Onder 7-2 gaat, hebben we toch winst behaald.”

De leerstof moet niet alleen bijdragen aan het niveau op het veld, ook buiten de lijnen kunnen kinderen volgens Snijders veel met de trainingen. “We geven ook vaardigheden mee die ze in het maatschappelijke leven kunnen toepassen. Hoe ga je bijvoorbeeld om met een groepsproces? En hoe gedraag je je na winst en verlies?” Beide partijen zijn nog altijd zeer tevreden over de samenwerking, waardoor de huidige lijn wordt doorgezet. “Ook de komende jaren wil ik met mijn ervaring en netwerk op allerlei manieren behulpzaam zijn voor de club.” Ondertussen blijft Snijders in het eerste elftal van FC Abcoude een selectiespeler én assistent-trainer. “Het is natuurlijk een aparte periode, omdat er geen wedstrijden zijn. Gelukkig gaan de trainingen wél door.” Daardoor kan Snijders toch blijven werken aan zijn vooraf opgestelde doelstellingen. “Ik wilde mijzelf verder ontwikkelen in de trainingswereld en corona biedt daarin uitdagingen om creatief te zijn in het samenstellen van trainingsstof, voor kleine én grote groepen. Naast mijn prestaties op het veld loopt mijn voetbalschool eveneens uitstekend, dus ik kijk met veel positivisme naar de toekomst.”

Tekst: Jordi Smit
Foto: Orange Pictures

Send this to a friend