FC Abcoude - ZSGOWMS

FC Abcoude en ZSGOWMS delen gebroederlijk de punten

FC Abcoude en ZSGOWMS, de nummers drie en zes van de Tweede klasse, hebben elkaar in een onderling duel in evenwicht gehouden. Op een koude, gure dag in Abcoude werd het 1-1.

Door het resultaat blijft Abcoude in de middenmoot hangen, terwijl ZSGOWMS concurrenten De Meer en Sporting Martinus ziet uitlopen. Allen hebben ze inmiddels tien wedstrijden gespeeld.

FC Abcoude - ZSGOWMS
Tiago dos Santos met Magdy Ibrahim in duel

ZSGOWMS begon voortvarend vanaf de aftrap met het bestoken van het doel van de thuisclub. Aan de andere kant van het veld liet Abcoude zich ook zien. Regillio Kranenburg was gevaarlijk in de omschakeling en Magdy Ibrahim dook op in de zestien.

Na tien minuten diende zich een fase aan van temporiseren. De bal werd mechanisch naar elkaar toe geschoven, breed en terug, wat het kijkspel niet aantrekkenlijk maakte. Illustratief waren de jumping jacks van Abcoude doelman Niels Neering om zichzelf warm te houden.

Niels Neering
Neering houdt zichzelf maar warm

Toch moest de Abcoude-doelman alert blijven, veelvuldig kwam Stephane Apagui van ZSGOWMS via de rechterkant op. De voorzetting had bijna succes, maar het schot van Donny van de Pol ging net voorlangs. Direct daarna kreeg ook Abcoude een kans, weer was Kranenburg betrokken. Maar ook die aanval strandde in schoonheid.

ZSGOWMS
De verdediging van ZSGOWMS kan de 1-0 van Ibrahim niet voorkomen

Het venijn van de wedstrijd zat in de staart van de eerste helft. Een snelle uitbraak, wederom over links voor Abcoude. En ditmaal wist Ibrahim de assist van Kraneburg op waarde te schatten: 1-0. Noureddine Harrouni maakte even later de 1-1 met een mooie vrije trap op de witte rand van het strafschopgebied. De vrije trap die werd toegekend – na een harde ingreep van Olivier Boontje – door de goed leidende arbiter El Hajjaji liet Neering kansloos.

FC Abcoude - ZSGOWMS
Noureddine Harrouni: 1-1

Na rust kabbelde de wedstrijd voort. Vervelend was het uitvallen van Milan Geertsma met een enkelkwestuur.

FC Abcoude - Geertsma

Het duel dat meer spannend dan goed was, kende uiteindelijk geen doelpuntenmakers meer en geen winnaar. En zo eindigde het duel in een 1-1, waar eigenlijk beide teams niets mee opschieten. Het duel verdiende geen winnaar en kreeg er geen. Voor Abcoude betekende dit het vierde gelijkspel.

Volgende week de laatste speelronde. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in zondag 2b.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)