FC Abcoude gaat ten onder in ‘gezapige wedstrijd’ tegen gelouterd SDO

FC Abcoude, dat een prima seizoen kent, leed een onverwachte nederlaag in de competitie. SDO was op eigen veld te sterk: 3-1.

Aan het einde van een gezapige middag, eentje die nog als een serieuze test voor Abcoude kon worden gezien, was de conclusie dat de echte spirit ontbrak bij de Abcoudenaren. Op een heerlijke grasmat werd een onnodige als vervelende nederlaag geleden. Voor Abcoude rest niets anders dan het seizoen uit te spelen. SDO redde lijfsbehoud op eigen kracht en kan ook (bijna) vakantie gaan vieren.

Realistisch

De hoop en het verwachtingspatroon waren gaan borrelen rondom SDO, nadat vorig seizoen de aftocht naar de tweede klasse was gemaakt. Het energieke, aanvallende en attractieve spel wat min of meer was voorspelt met een hoge notering werd nimmer waargemaakt door de Bussummers. Abcoude was realistisch. Het kampioenschap in de derde klasse werd groots gevierd, maar handhaving leek het devies. De club blijft ambitieus, maar met de weg der geleidelijkheid.

Duw

Na een aftastende openingsfase trok Abcoude het spelletje iets meer naar zich toe. SDO loerde op kleine oneffenheden en wilde er met snelheid uitkomen. Vooral op links leek de thuisploeg potentie te hebben. Over en weer vielen weinig kansen te noteren. Uit een oliedomme vrije schop situatie kreeg Abcoude voor rust de uitgelezen mogelijkheid om te scoren. Een forse duw in de rug was voldoende voor arbiter Schipper om een strafschop toe te kennen: Jeandro Halman schiet met enige hulp van de paal binnen: 0-1.

Doelpunt Abcoude: 0-1

Elf tegen tien

Na de thee kwam er een ander SDO uit de kleedkamer en Abcoude leek de wedstrijd een beetje dood te willen maken. Jasper Foppen wist door matig verdedigen aan Abcoude kant de bal diagonaal binnen te schuiven: 1-1. Enkele wissels, toegepast door coach Sven Slop, bracht wat meer leven maar tot grote kansen leidde het niet. Slop werd onbedoeld ‘gestraft’ met al zijn vroegtijdige wissels, met tien tegen elf moest Abcoude plots overleven in de laatste fase. Mervellinio Olijfveld en invaller Desley Groenewegen schoten SDO in nummeriek overtal in veilige haven: 3-1.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in zondag 2B

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)