Home / Algemeen / FC Abcoude geeft winst in blessuretijd uit handen

FC Abcoude geeft winst in blessuretijd uit handen

FC Abcoude heeft de kans laten liggen om langzaam richting de middenmoot van de zondag tweede klasse B te gaan. Tegen streekgenoot FC Weesp (2-2) gaf de ploeg van Petar Djenic twee keer een voorsprong uit handen, waardoor de Abcoudenaren voorlaatste blijven staan in de zondag tweede klasse B

De thuisploeg begon direct goed aan de wedstrijd. Met aanvallend voetbal werd FC Weesp op eigen helft teruggedrongen, wat resulteerde in kansen voor Daan Post (zwak schot) en Ivo de Waal. Zo af en toe kwamen de bezoekers gevaarlijk tot een counter. In de negentiende minuut kopte Buddie Buddenberg net naast. Vervolgens bleef Abcoude de bovenliggende partij.

In de 33ste minuut leidde dit tot de openingstreffer van De Waal. Twee minuten later was het bijna 2-0, maar trof Linger twee keer achter elkaar de paal. Daardoor bleef FC Weesp in de wedstrijd en kwam het op slag van rust op gelijke hoogte. Na een rommelige voor het doel tekende Marcin Kmiecik voor de 1-1 ruststand.

Na de rust ging FC Abcoude door met aanvallen en had vrij snel de voorsprong weer in handen. Nu was Linger met een fraai doelpunt wel trefzeker. Hierna kreeg de thuisploeg een aantal kansen om verder uit te lopen, maar liet het dit na. FC Abcoude trok zich ook steeds verder terug op eigen helft. FC Weesp kreeg een paar mogelijkheden, maar vond telkens doelman Emre Bolle op de weg naar de gelijkmaker. In blessuretijd ging het alsnog mis voor FC Abcoude. Milan Geertsma bracht de bezoekers met een late 2-2 naast FC Abcoude.

Door de puntendeling blijft het verschil tussen FC Weesp (elfde) en FC Abcoude (dertiende) drie punten. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag tweede klasse B.

Verslag en foto Rob Baarda