FC Abcoude - Magdy Ibrahim

FC Abcoude heeft geen kind aan krachteloos SO Soest

FC Abcoude had zondag geen kind aan S.O. Soest. Na een wervelende eerste twintig minuten, pakte de ploeg van Sven Slop met twee vingers in de neus de volle buit in het bosrijke Soest: 1-4.

‘Alle ballen op Magdy Ibrahim’ brulden de supporters. Het was geen noodkreet, maar de gulzigheid van liefhebbers. De poging van Soest om er een echte wedstrijd van te maken faalde jammerlijk. Ook met een fase van lichte druk voor rust, een minuut of tien, bleef Abcoude in Soest heer en meester.

0-1

Na drie minuten kopte Lars Beukekom kiezelhard raak uit een corner van Ibrahim: 0-1. De 0-2 lag er direct daarna ook in; van een meter of acht mocht Giandro Kapel rustig binnenschuiven en binnen vijftien minuten leek de klus geklaard. De ongrijpbare Ibrahim schoot van buiten de zestien meter droog raak: 0-3. Bij alle doelpunten leek Soest-keeper Justin Bohus niet geheel vrijuit te gaan.

De fitte Luinge deelde geen enkele kaart uit zondagmiddag

De ploeg van trainer Slop creëerde kans op kans en de 0-3 tussenstand was een logische afspiegeling van de krachtsverhoudingen. Voor rust raakten zowel Soest als Abcoude een keer het ‘houtwerk’. Met een mooie combinatie over rechts tussen Kapel en Ibrahim leek de wedstrijd definitief gespeeld, laatstgenoemde ronde bekeken af met een lage schuiver: 0-4.

Olivier Boontje speelde een prima wedstrijd

Na rust nam Abcoude flink wat gas terug. Af en toe stond Soest nog in de draaimolen, maar de wervelwind van voor rust leeg te liggen. Slop kon zodoende nog een vijf-tal wissels brengen. Soest joeg niet fanatiek op de 0-4, hielden de rijen defensief gesloten en met enkele uitvallen was het soms nog gevaarlijk. Arbiter Roelof Luinge, voormalig internationaal scheidsrechter, bestrafte een overtreding van Damian van Dijk met een penalty, waardoor Soest via Illias Bezzahi op het scorebord kon komen: 1-4.

Spaarzaam moment voor het doel van Abcoude

Zo bleef Soest een grote nederlaag bespaard. Dat vond Abcoude prima. Na de confrontatie met DCG die achteraf aanvoelde als een bittere pil, leverde het bezoek aan Soest wel de volle buit en lachende gezichten op.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in zondag 2b

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)