FC Abcoude houdt RODA ’23 op gelijke hoogte

FC Abcoude hield RODA ’23 afgelopen weekend op een 1-1 eindstand. Waar de ploeg van Bnar Toofeek gezien de kansenaantallen meer verdiende, pakte FC Abcoude alsnog een punt.

De bezoekers verloren afgelopen week met 0-5 van DSOV, dat op dezelfde manier speelt als RODA ’23. Voor FC Abcoude was het dan ook duidelijk dat het in Amstelveen sterker voor de dag moest komen. Met een aantal tactische keuzes speelde het vanuit de organisatie. Het zorgde ervoor dat RODA ’23 op een groot gedeelte van het speelveld veel ruimte kreeg, maar in het zestienmetergebied van FC Abcoude was het vaak te druk om de aanval op een goede manier af te maken.

Ondanks de krappe ruimtes kreeg RODA ’23 een aantal grote kansen (waaronder een bal tegen de paal aan), die er allemaal niet ingingen. Aan de andere kant van het speelveld was het vervolgens wél raak. In een van de spaarzame aanvallen van FC Abcoude kwam Job Vermeulen in balbezit, die een goede voorzet in huis had op Giandro Kapel. De laatste speler slaagde erin om de bal achter de doelverdediger van de tegenstander te werken en zijn ploeg op een voorsprong te zetten.

Vlak daarna was het rust. RODA ’23 wist dat het een lastige tweede helft tegemoet zou gaan, waarin het in balbezit betere keuzes moest maken. De thuisploeg was op zoek naar een moment waarop de bal wél goed viel en die kwam er. Sidney van Dijk zette zijn team op gelijke hoogte en zorgde voor extra energie in het team. Na de 1-1 ging FC Abcoude verder uit het zestienmetergebied, waardoor RODA ’23 nog een aantal keer gevaarlijk kon worden. Een doelpunt viel er echter niet meer.

Toofeek baalde na afloop flink van het resultaat. “Het is altijd lastig als de tegenstander ‘de bus parkeert’. Dan moet je geconcentreerd spelen, vooral in de laatste fase. Elke pass moet precies en nauwkeurig zijn, en dat hebben we niet goed gedaan. Daarnaast hadden we wat pech dat de tegenstander één kans kreeg en dat het deze gelijk afmaakte. We hebben voldoende om mee aan de slag te gaan.”

Sven Slop zag dat zijn team het uiterste uit de wedstrijd haalde. “Waar we vorige week veel dingen niet goed deden, hebben we tegen RODA ’23 écht gestreden. Alle jongens zijn tot het uiterste gegaan en dat is ook terug te zien aan het resultaat. De tegenstander kreeg zeker kansen en was meer in balbezit, maar we zijn overeind blijven staan. En dat verdient een groot compliment.”

Tekst: Jordi Smit
Foto: Koos van der Leest

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)