Home / Algemeen / FC Abcoude kent in schiettent geen genade voor hekkensluiter PVCV

FC Abcoude kent in schiettent geen genade voor hekkensluiter PVCV

In de strijd om lijfsbehoud in de zondag tweede klasse B heeft FC Abcoude uitstekende zaken gedaan. Door een afgetekende 8-2 overwinning op rodelantaarndrager PVCV klom de ploeg van Tonnie Bras naar de tiende plek. Topschutter Martijn Groen vijzelde zijn doelpuntenaantal verder op naar zeventien treffers.

Na een aarzelend begin, waarin een doelpunt van PVCV werd afgekeurd wegens buitenspel, was één van de eerste aanvallen van FC Abcoude in de zevende minuut meteen raak. Met een gevoelige voetbeweging promoveerde Martijn Groen een voorzet van Ismael Markelo tot de openingstreffer: 1-0. PVCV was hierdoor even van slag, maar ging gelijk op zoek naar de gelijkmaker. Een geweldige redding van doelman Jeffrey IJmker en de lat voorkwamen deze.

In de tegenaanval sloeg de thuisploeg opnieuw toe. De van Achilles’29 teruggekeerde Gioney Capello speelde hierin een voorname rol, waarna Groen op fraaie wijze de 2-0 op het scorebord bracht. Daarna was het verzet van de gasten uit Vleuten doorbroken. Menno Bosch maakte er uit een voorzet van Jendro Halman 3-0 van en met een machtige solo bracht Capello zichzelf ook op het scoreformulier voor de 4-0 voorsprong bij rust.

De tweede helft was hierdoor een formaliteit waarin Abcoude aan het doelsaldo werkte. Markelo pikte na een uur spelen zijn doelpuntje mee met de 5-0 en een paar minuten later werd een harde voorzet van Daan Post door PVCV-verdediger Sander van der Woude in zijn eigen doel gewerkt: 6-0.

Het doelgebied van PVCV veranderde in een schiettent, maar in alle euforie verloor de thuisploeg de concentratie achterin. Door een misverstand deden de bezoekers via Dennis Boeyen iets terug: 6-1. Capello bracht het verschil met een afstandsschot weer naar zes doelpunten, alleen zorgde Bas Jansen ervoor dat de schade van PVCV wat draaglijker werd met de 7-2. Uiteindelijk bepaalde Halman vlak voor tijd de eindstand op 8-2.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag tweede klasse B.

Met dank aan Marcel Kok
Foto Rob Baarda

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
Send this to a friend