Home / Algemeen / FC Abcoude met vervelende rode lantaarn de feestdagen in

FC Abcoude met vervelende rode lantaarn de feestdagen in

Soms komt een winterstop als geroepen. Om alles weer op scherp te krijgen, nieuwe plannen te smeden of in het geval van FC Abcoude: de stand op de ranglijst even te kunnen vergeten. Bij de zondag tweedeklasser zit iedereen er flink doorheen nadat ook concurrent VVIJ er in de laatste competitiewedstrijd van dit kalenderjaar met de punten vandoor ging: 1-2.

Het was een wedstrijd die eigenlijk geen winnaar verdiende. VVIJ was daarin het meest gelukkig, bij Abcoude was weinig te zien van de kleine opleving die de club de afgelopen weken had. “De intentie was er vanaf het begin, de wil was er, maar het is op dit moment niet goed genoeg. De stand werkt absoluut mee in ons spel. Dat zie je ook na een ongelukkige achterstand. We hebben momenteel niet de weerbaarheid om daaruit te komen. Het valt niet mee”, zei trainer Tonnie Bras zwaarmoedig.

Halverwege keek de thuisploeg tegen een 0-1 achterstand nadat Patrick van Rooij in een druk strafschopgebied het laatste zetje gaf. Deze treffer viel pas in de blessuretijd. In de 45 minuten daarvoor lukten het beide ploegen niet echt om te imponeren. Twee halve kansen aan beide kanten konden de twee doelmannen niet verontrusten. “Het was allemaal een beetje afwachtend en behoudend. In de tweede helft hadden wij iets meer het overwicht omdat VVIJ achterover ging leunen, maar daar konden we ook weinig kansen uit creëren.” Ismael Markelo zocht het doel te hoog en een vrije trap van Magdy Ibrahim scheerde voorlangs.

In één van de spaarzame counters sloegen de gasten uit IJsselstein toe. Michael Cortino kreeg acht minuten voor tijd een vrije doortocht naar het doel van Abcoude om de 0-2 binnen te schuiven. “Daarna speelden we pas echt de schroom van ons af en namen we meer risico”, zag Bras. Het leverde bij het ingaan van de blessuretijd een aansluitingstreffer op van Ismael Markelo, die de bal over de uitgekomen doelman Stefan Kolvers tikte: 1-2. Diep in de extra tijd was Menno Bosch zelfs nog dicht bij een gelijkmaker, maar kwam hij niet lekker uit bij een voorzet van Ibrahim. Dat zou ook teveel van het goede zijn geweest.

Met slechts vier punten uit de eerste elf wedstrijden gaat Abcoude als hekkensluiter de winterstop in. Voor Bras pijnlijk om te moeten concluderen. “We hebben heel wat dingen geprobeerd. Andere formatie, andere samenstelling. Het is alleen nog niet gelukt de winnende formule te vinden. Daar ga ik tijdens het kerstdiner goed over nadenken; wat en hoe. Dan hoop ik dat we na de winterstop weer fris kunnen beginnen. De niveauverschillen zijn klein, dat moet ons hoop geven dat het einde nog niet in zicht is. Maar dit gaat wel tussen de oren zitten. Bij mij, de spelers, de club. Daar is iedereen mee bezig. Het enige medicijn daarvoor is punten pakken.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag tweede klasse B.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
Send this to a friend