FC Abcoude mist promotie na teleurstellend duel met VVZA

FC Abcoude blijft in de derde klasse voetballen. In het slotduel van de nacompetitie ging de vereniging kansloos met 2-6 onderuit.

Al binnen een paar minuten stond FC Abcoude op achterstand, Michael Bakkenes schoot de bal in de verre hoek: 0-1. Vijf minuten voor rust verdubbelde VVZA de score, toen Rob Osman de 0-2 binnen tikte. FC Abcoude schoot na rust uit de startblokken en maakte al binnen enkele seconden de aansluitingstreffer via Giandro Kapel. Vervolgens raakte FC Abcoude ook nog eens de paal.

Daarna breidde VVZA de voorsprong echter weer uit, met twee goals snel achter elkaar. Eerst maakte Freek Rubrech de 1-3, waarna Bakkenes de 1-4 op het bord zette. Weer kwam FC Abcoude terug, toen Regilio Kranenburg een vrije stap binnenschoot. Snel daarna maakte Bakkenes zijn hattrick compleet met een fraai schot van afstand en stond het 2-5. In de slotminuut maakte Fabian Bakker er nog 2-6 van.

“Persoonlijk had ik het gevoel dat de tegenstander met meer passie, energie en beleving speelde dan wij dat deden”, begint Anthony Servinus aan zijn analyse. “Te veel spelers voetbalden simpelweg onder hun niveau. Dat kan altijd in een wedstrijd gebeuren, maar het is natuurlijk vervelend dat het tegen VVZA plaatsvond. Het was jammer genoeg een van de minste wedstrijden onder mijn leiding.”

Van een mislukt seizoen wil de oefenmeester echter niet spreken. “We hebben het goed gedaan in de competitie en de eerste wedstrijd van de nacompetitie wonnen we van Swift, wat ik een uitstekende tegenstander vind. In dit soort wedstrijden gaat het er echter om dat je iets extra’s brengt en dat lukte helaas niet. Het is dan ook zuur dat we zo de zomer ingaan. Het is echter een goede les en volgend seizoen gaan we het opnieuw proberen.”

Tekst: Jordi Smit

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)