FC Abcoude moet meerdere erkennen in thuiswedstrijd tegen sterk Antibarbari

Het is FC Abcoude niet gelukt om de lastige wedstrijd tegen Antibarbari te winnen. In Abcoude werd met 2-3 verloren. Voor Abcoude waren David Goudkamp en Milan Geertsma succesvol.

In de openingsfase kreeg de uitploeg al direct een goede kans. Abcoude werd vervolgens onder de voet gelopen door een ploeg dat zelfsturend bleek te zijn. Voor elk probleem had de spelers in het veld zelf een oplossing, terwijl Abcoude aan de hand van trainer-coach Sven Slop naar een oplossing zocht om onder de (hoge) druk uit te voetballen.

De openingstreffer van de Rotterdammers viel in de zestiende minuut, toen Joey Barendse het net wist te vinden na een goed uitgespeelde aanval. Ook de 0-2 viel nog in de eerste helft, na een opbouwfout van Abcoude. Een koude douche, maar het had erger kunnen uitpakken. David Goudkamp wist nog voor rust de 1-2 te maken, na een goede aanval en een dito voorzet vanaf de flanken.

Abcoude kende vroeg in de tweede helft een iets sterke fase, waarin er opportuun werd gespeeld tegen de Rotterdammers. Verder was het een rustige tweede helft. Wouter de Ligt maakt een onhandige overtreding, waarbij de Antibarbari-spits slim loopt en over het standbeen van de verdediger valt. Arbiter Zuidam kende een strafschop toe. De 1-3 leek de nekslag, ware het niet dat Milan Geertsma zijn ploeg weer dichterbij bracht: 2-3.

Coach Slop was realistisch in zijn commentaar na afloop. ,,Ik kan niet zeggen dat ik verrast ben door de kracht van de Rotterdammers, gezien hun prestaties van de laatste jaren. We werden bij vlagen zondagmiddag zoekgespeeld, we hadden geen antwoord. Het had maar zo 1-5 met de rustpauze kunnen staan. We hebben er uiteindelijk wel weer een wedstrijd van kunnen maken. We maakten het lastiger voor ze. Met onze wissels en wat sneller naar voren krijgen we ook kansen. We komen twee keer terug in de wedstrijd, en krijgen twee heel grote kansen op de 3-3 waarbij we de paal raken. Dat is positief te noemen. Uiteindelijk kwamen we op het scorebord net te kort voor een resultaat. Dat is geen schande.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zondag Tweede klasse B

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)