FC Abcoude niet opgewassen tegen SO Soest

Zondag tweedeklasser FC Abcoude is er niet in geslaagd om op bezoek bij nummer drie SO Soest voor een verrassing te zorgen. De ploeg van Tonnie Bras ging met 3-0 onderuit en staat slechts op basis van een beter doelsaldo nog boven de nacompetitiestreep.

Een treffer in de blessuretijd van de eerste helft maakte het verschil dat FC Abcoude uiteindelijk niet meer kon overbruggen. In de eerste helft boden de bezoekers SO Soest prima partij. Hoewel er een traag tempo werd gehanteerd – de hitte op het kunstgrasveld was hier debet aan – waren de betere kansen in het begin voor Abcoude. Gioney Capello, Daan Post en Yener Devecioglu dwongen doelman Jaime Hensen tot fraaie reddingen. Aan de andere kant van het veld werd een hard schot van Ali Coban ternauwernood over de lat getikt door Abcoude-keeper Emre Bollé.

In de derde minuut van de extra tijd was het wel raak voor SO Soest. Vrij voor Bollé maakte Dylan Meijer geen fout: 1-0. Die achterstand kwam Abcoude niet meer te boven. In de tweede helft verzuimde Coban er 2-0 van te maken en moest Abcoude-verdediger Lars Beukeboom de bal tot drie keer toe van de doellijn halen. Twintig minuten voor tijd verdubbelde Coban alsnog de Soester voorsprong door Bollé uit een lastige hoek te passeren. In de tachtigste minuut gooide Tom Karst het duel in het slot met de 3-0.

Door de nederlaag zakte FC Abcoude naar de elfde plaats en moeten zij de resterende drie wedstrijden nog aan de bak om de nacompetitie te ontlopen en zich rechtstreeks veilig te spelen. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag tweede klasse B.