Home / slideshow / FC Abcoude ontwerpt clubhuis dat voldoet aan eisen van deze tijd
FC Abcoude nieuw clubhuis

FC Abcoude ontwerpt clubhuis dat voldoet aan eisen van deze tijd

FC Abcoude hoopt volgend kalenderjaar de eerste stappen te zetten in de aanbouw van het nieuwe clubhuis. Met aandacht voor veiligheid, hygiëne en uitstraling hoopt de vereniging een clubgebouw te realiseren dat beter aansluit op de wensen en behoeften van zijn leden. Daarvoor heeft de club wel de hulp van de mensen nodig.

Het nieuwe clubhuis kost de vereniging namelijk zo’n 1,6 miljoen euro, waarvan 75 procent reeds bij elkaar is gebracht. Dat betekent dat FC Abcoude nog 400.000 euro wenst om de bouw van start te laten gaan. De club zette een campagne op om de laatste financiële middelen bij elkaar te krijgen en het laatste struikelblok voor de realisatie weg te halen. “Willen we al onze plannen verwezenlijken, dan is dit het bedrag dat we tekort komen”, vertelt voorzitter Winand Paulissen. “Mochten we dat gehele bedrag niet bij elkaar krijgen, dan moeten we uiteindelijk concessies doen aan de plannen wat jammer zou zijn. Dat wil absoluut niet zeggen dat we dit aan de buitenkant van het pand doen, maar wellicht zijn er zaken aan de binnenkant van het gebouw die we moeten versoberen. Maar we hopen het huidige plan nog altijd volledig te kunnen uitvoeren.”

Het bestuur van FC Abcoude besprak 4 jaar geleden al de mogelijkheid om een nieuw clubhuis op te zetten. Het plan kwam echter 2 jaar stil te liggen door gemeentelijke plannen rondom de aanbouw van Sporthuis Abcoude. Toen FC Abcoude definitief hoorde dat het geen deelnemer meer van dit plan was, ging de voetbalvereniging terug naar zijn oude plan. Want dát er verbeteringen nodig zijn, staat buiten kijf. “Het gebouw dat er nu staat is 45 jaar oud, waardoor het nieuwe gebouw überhaupt al een stap vooruit is. Onze huidige onderkomen voldoet simpelweg niet meer aan de eisen van deze tijd. Dan moet je denken aan douchevoorzieningen, veiligheid en hygiëne. Bij het ontwerpen van ons nieuw clubgebouw besteedden we daaraan dan ook extra aandacht. Bovendien moet het gebouw zelfvoorzienend zijn en dus voldoen aan diverse milieuaspecten om future-proof te zijn. We hopen een onderkomen achter te laten dat beter is dan we als bestuur aantroffen.”

Mochten er de komende periode geen gekke dingen gebeuren, dan moet de bouw van het nieuwe clubhuis in 2021 van start gaan. “Dat is natuurlijk uitdagend, maar aan de andere kant moeten we een stip op de horizon zetten. Het wil zeker niet zeggen dat we volgend jaar al klaar moeten zijn, maar het zou mooi zijn als we dan een begin hebben gemaakt.” Ondertussen kijkt Paulissen evenals andere verenigingen naar de gevolgen van de coronacrisis. “We zijn een financieel gezonde vereniging en konden de eerste coronaperiode goed opvangen. Hopelijk kunnen we dat deze coronagolf opnieuw, maar als het te lang duurt dan moeten ook wij andere middelen gaan gebruiken. Dat zou ten koste kunnen gaan van het budget van het clubhuis, maar dat is nog koffiedik kijken. Voorlopig maken we ons geen zorgen.”

Tekst: Jordi Smit
Foto: FC Abcoude

Send this to a friend