Ralph Jurka
Ook deze week was Ralph Jurka, net zoals tegen RODA'23, ongelukkig in de afronding

FC Abcoude over de knie bij Sporting Martinus

Sporting Martinus heeft de goede competitie start een vervolg gegeven met een 2-1 overwinning op FC Abcoude. De Amstelveense club kwam in de eerste helft op voorsprong door doelpunten van Siem Klok en Broos Krijger. Na rust wist Abcoude via Magdy Ibrahim tegen te scoren. Martinus had daarna nog verschillende grote kansen, maar kon de voorsprong niet uitbreiden.

Trainer-coach Michael Crombeen was tevreden met de overwinning, maar zag ook verbeterpunten. “We hebben de eerste helft niet altijd even goed gespeeld, zelf matig”, vond de Martinus trainer. “We hadden geen arbeidslust en lieten Abcoude in de beginfase te veel kansen creëren. Gelukkig hebben we de kansen die we zelf kregen wel benut.” Martinus had ook na de 2-0 voorsprong een moeilijke fase en had een goed Abcoude tegenover zich. Ralph Jurka kreeg evenwel net voor de rustpauze een levensgrote kans op 3-0.

Crombeen - Martinus
Michael Crombeen, trainer-coach Martinus

Crombeen was tevreden over de mentaliteit en fitheid van zijn team na de rustpauze. “We hebben de 2-1 stand goed verdedigd”, aldus de trainer. “We zijn niet achteruit gaan lopen en hebben druk gehouden op de bal. We krijgen uiteindelijk wel tien opgelegde kansen in de tweede helft. Dat is dan de enige smet op de wedstrijd, we hadden met 5-1 moeten winnen. Ralph Jurka had direct na rust het duel al in het slot kunnen gooien. Een identieke situatie als voor de rust. Het werd uiteindelijk nog een onnodig spannende wedstrijd, maar we hebben wel dik verdiend gewonnen.”

martinus publiek

Het publiek en Crombeen zelf zagen ook nog verbeterpunten in de organisatie achter de bal. “We moeten daar beter in worden”, zag hij. “Daardoor kon Abcoude bij vlagen gevaarlijk worden, hoewel ze na de rustpauze weinig meer hebben gecreeërd. Ook moeten we iets rustiger worden in de opbouw.”

Trainer-coach Sven Slop van Abcoude is teleurgesteld over de nederlaag van zijn team tegen Martinus. Hij was van mening dat zijn team in de eerste helft het betere van het spel had en dat ze meer kansen hadden dan Martinus. “We speelden een goede eerste helft en creëerden goede kansen. We hadden het betere van het veldspel en we kregen een open kans, maar die hielpen we om zeep. Martinus kon een afvallende bal inschieten, maar eigenlijk creëerden wij de meeste kansen.”

In de tweede helft had Abcoude moeite met de wisselende posities van Martinus. “We wisten niet goed waar ze steeds stonden en dat maakte het lastiger. We scoorden de aansluitingstreffer uit een hoekschop, maar daarna kregen we eigenlijk geen kansen meer. We gooiden het heel open in de strijdwijze om terug te komen in de wedstrijd.”

Sporting Martinus staat na speelronde twee op de gedeelde eerste plaats in de zondag tweede klasse B. Ook Antibarbari en De Meer zijn nog zonder puntverlies. Het FC Abcoude van Sven Slop, wacht nog op de eerste punten als promovendi.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zondag tweede klasse B

Foto’s : Koos van der Leest

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!