FC Abcoude speelt zich door ruime zege nagenoeg veilig

Met een 1-5 overwinning in en tegen directe concurrent Hillegom heeft Abcoude zichzelf nagenoeg veilig gespeeld. Emmanuelson Duku en Michael Amoafo waren beiden met twee doelpunten belangrijk voor de middenmoter. Het lijfsbehoud is een hele opluchting voor scheidend trainer Rini van Roon, die FC Abcoude ook volgend seizoen graag in de tweede klasse ziet voetballen. “Gewoon omdat deze club daar thuishoort.”

In het begin van de wedstrijd waren beide ploegen goed aan elkaar gewaagd. De eerste echte mogelijkheid was voor Hillegom. In de zevende minuut was Corneel Berg dichtbij een openingstreffer, maar doelam Jeffrey IJmker van Abcoude was attent en verwerkte de inzet tot corner. In de 13e minuut kon Emmanuelson Duku door een snelle counter doorbreken. Hij werd in het strafschopgebied onderuit gehaald, maar scheidsrechter Mahabali zag er niets in.

In de zestiende minuut moest Abcoude noodgedwongen wisselen. Robbert de Vries verliet geblesseerd het veld en werd vervangen door Fabian van de Bunt. Nog geen minuut later kreeg Hillegom een vrije trap ter hoogte van de zestienmeter lijn, maar Ruben Beentjes schoot naast het doel van Abcoude.

Abcoude kwam in de 32e minuut op voorsprong. Een vrije trap van Gio Leeflang vanaf de rechterkant van het veld draaide van het doel af en kwam op het hoofd van Ron Weber. Hij zette zijn ploeg met een prima kopbal via de onderkant van de lat op een 0-1 voorsprong. Een minuut later kreeg Hillegom een goede kans, maar werd een hard schot van Hillegom ternauwernood gekeerd door keeper Jeffrey IJmker.

Hillegom - FC Abcoude

Lang kon Abcoude niet van de voorsprong genieten. In de 36e minuut was het aanvoerder Mark Hulsebosch die Hillegom op gelijke hoogte bracht (1-1). Abcoude leek de voorsprong voor rust nog te kunnen vergroten, maar een scherpe voorzet van Terence Koswel kon door Michael Amoafo net niet van voldoende richting worden voorzien.

De tweede helft was amper twee minuten bezig als Abcoude via een snelle aanval op een 1-2 voorsprong kwam via Michael Amoafo. Abcoude was in de tweede helft duidelijk de betere ploeg. Toch moest Jeffrey IJmker in de 51e minuut nog in actie komen als Ruben Beentjes binnen de zestien meter zomaar kon doorlopen.

In de 58e minuut werd Emmanuelson Duku door een splijtende pass in stelling gebracht en kon hij alleen richting doel van Hillegom. Keeper Daan Ruigrok werd simpel omspeeld en Duku maakte de 1-3. De kansen voor Abcoude stapelden zich op. In de 66e minuut belandde een schot van opnieuw Michael Amoafo op de paal. Zes minuten later schoot Bas Staats (Hillegom) uit een hoekschop, maar zijn schot ging net over het doel van Abcoude.

FC Abcoude kreeg in de 77e minuut aan de linkerkant van het veld ter hoogte van de zestienmeter lijn een vrije trap. Het schot van Duku verraste keeper Ruigrok volkomen en de bal ging er in de korte hoek in (1-4). De treffer van Emmanuelson Duku zorgde de beslissing van de wedstrijd, waarna Michael Amoafo de eindstand van 1-5 op het scorebord bracht.

Door deze overwinning doet FC Abcoude goede zaken. De ploeg is weliswaar nog niet veilig, maar de kans dat Abcoude volgend seizoen weer in de tweede klasse speelt, is wel groot. Voor Hillegom ligt dat anders. De ploeg gaat nog twee bijzonder lastige wedstrijden tegemoet. Nacompetitie voor lijfsbehoud lijkt bijna onafwendbaar. Andere kandidaat voor nacompetitie lijkt